«King Creole»

En av Elvis\' beste filmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DVD: Elvis Presley som skuespiller? Han har vel ikke akkurat  det helt store rennoméet i filmbransjen. Men han manglet ikke  ambisjoner. Han lærte seg replikker fra filmene til sine  forbilder James Dean og Marlon Brando utenat og var en ivrig  kinogjenger livet ut.

Desto mer deprimerende var det at Elvis  først og fremst ble brukt som helt i filmer med idiotiske  klisjemanus.

I disse dager kommer en stor del av Elvis\' Hollywood-katalog  ut på DVD i Norge. Alt er ikke like håpløst. Filmer som «Blue  Hawaii» (1961), «Fun in Acapulco» (1963) eller «Viva Las  Vegas» (1964) er brukbare som musicals betraktet. Men selv om  Ursula Andress og Ann Margret kaster glans over de to siste av  disse, byr filmene i likhet med Elvis-filmer flest på store  prøvelser - hvis de da ikke betraktes som en slags kitchy  kalkun-pop art.

Et av unntakene - sammen med ikke nylanserte filmer som  «Flaming Star» (1960) og «Wild in the Country» (1961) - er  «King Creole» (1958). Film Noir-ekspert og  «Casablanca»-regissør Michael Curtiz får makismalt ut av den  unge Elvis, der han rives mellom tvilsomme nattklubbeiere, en  lys og en mørk kvinne og en bekymret far (Walter Matthau!) i  New Orleans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer