King er Kongen

KONGSBERG (Dagbladet): - Ja, jeg er 74 og spiller rundt 200 konserter i året. Spør meg ikke om hvordan jeg klarer det, spørsmålet er om jeg ville klart meg uten.

B.B. King, den siste av de gjenlevende blueslegendene som fortsatt tilbringer det meste av tida «on the road», slår ut med en hånd og smiler uskyldig. Den korte audiensen i garderoben finner sted på et tidspunkt da konserten skulle ha vært i gang, men mr. King overlater den slags til problemer til sine turmanagere.

Selv er han den inkarnerte vennlighet, og snakker mer enn gjerne om den nye CD-en, «Riding With The King», der han spiller sammen med Eric Clapton.

- Om det var moro å spille med Clapton? Er du gal, Eric og jeg har vært venner siden sekstiåra. Vi har spilt sammen nå og da, men først nå fikk vi gjort alvor av å lage plate sammen. Han er en flott fyr, og har gjort mye for folk som meg og bluesmusikken, sier B.B. King.

- Du skjønner, Eric stiller opp, fortsetter han. - Da noen oss arrangerte en veldedighetskonsert for å redde det berømte Apollo-teatret i Harlem, nevnte vi det for Eric. Han kom over ens ærend for å hjelpe oss.

- Hva med en King/Clapton-turné?

- Jeg vil ikke presse ham til det. Men hvis han spør meg, sier jeg ja på flekken. Men det må komme fra ham.

- Hva med dagens yngre bluesartister, ser du noen som kan ta opp arven etter deg?

- Å ja, det er mange gode nå. Kenny Wayne Shepard, Johnny Lang og Little Jimmy King er bare noen, Robert Cray er allerede en lysende stjerne. Det finnes så mange gode at dere ikke kommer til å savne meg i det hele tatt.

- Vel, du ser heldigvis ikke ut som om du har tenkt å gi deg med det første?

- Jeg har holdt på i mer enn 50 år, det er dette jeg kan, og jeg akter å fortsette. Jeg elsker å reise, se nye land og treffe gamle og nye venner. Noen smartinger har sagt at musikk er et universelt språk, og blues er en del av det. Jeg har spilt i 88 land, i 88 land har reaksjonene vært de samme, så jeg har nesten begynt å tro på det der med at egentlig er alle mennesker like, sier B.B. King.