King size Depp

Johnny Depp redder en mager psykothriller.

FILM: I «Secret Window» er Johnny Depp svært severdig som forfatter med skrivesperre og skilsmissetrøbbel.

Hår for høner

Det er vel ikke fjortisene han appellerer til denne gangen. Borte er den svarte eyelineren fra «Pirates of the Caribbean». Derimot levendegjør han det amerikanerne kaller et «bedhead» - en frisyre som verpesyke høner bare kan misunne.

Skummelt besøk

Han er Mort Rainey, suksessforfatteren som en dag får besøk av en nifs fremmed med Mississippi-dialekt: «Du har stjålet historien min.»

Mort sliter med sin skrivesperre i ei øde skogshytte. En dag finner han også hunden sin død på dørstokken, etterfulgt av stadig nye besøk av den fremmede, som kaller seg Shooter (John Turturro).

Små grøss

Verre ting enn obskure meldinger og knirkende golvplanker er egnet til å skremme de småskvetne underveis, men løsningen på mysteriet vil nok dessverre materialisere seg i de fleste seeres bevissthet før den lanseres på lerretet.

Dette er Stephen King-materiale, og det er ikke første gang det handler om plagete forfattere som hjemsøkes av egne litterære skapninger.

Regissør David Koepp makter å skape noen grøss, men det er først og fremst Depps slitne framtoning i morgenkåpe, med halvtomme chipsposer, brusbokser og Jack Daniel\'s-flasker, som bærer showet.