King stanser e-fortelling

Etter seks kapitler vil ikke Stephen King legger ut mer av e-boka «The Plant». Fansen raser.

På hjemmesiden sin skriver skrekkforfatteren at neste del av «The Plant» antakelig blir den siste, i hvert fall på en stund. Til gjengjeld vil sjette og foreløpig siste del være gratis. Dette kapittelet legges ut i slutten av desember.

Dermed kan dette første, store e-bokeventyret, som startet i mars i år, være over.

Sinte fans

Stephen King-fans irriterte seg over at del fire og fem av historien kostet to dollar i stedet for én. Nå raser mange av dem over at de må vente minst ett år på fortsettelsen av historien - hvis den noen gang kommer. Mange føler seg snytt siden de kan ha betalt sju dollar for en historie som ikke får noen slutt, skriver Wired.

Nye bøker neste år

- Utgangspunktet var at King skulle fortsette å skrive boka hvis leserne betalte for seg, sier Kings assistent Martha DeFilipo, som forteller til Wired at forfatteren har fått en mengde sinte e-postmeldinger etter kunngjøringen. Bare 46 prosent av leserne betalte for kapitlene de hadde lastet ned etter at del fire var lagt ut.

King skriver at han det nærmeste året vil konsentrere seg om andre bokprosjekter. Både en roman og en novellesamling er på trappene fra mannen bak filmatiserte grøsser-suksesser som «Ondskapens hotell», «Kidnappet» og «Carrie».

Les mer på Stephen Kings hjemmeside.

HISTORIE UTEN SLUTT? «The Plant», e-boka til Stephen King, stopper etter seks kapitler.