Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kings Of Convenience

Kongene utvider og utdyper materialet sitt på remix-album.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra plateselskapenes ståsted er remix-album en måte å korte ned tida fram til et nytt ordinært album på. Fra artistenes side er det en måte for å vise at de også har andre sider enn det de vanligvis får vist fram. Men ofte er disse utgivelsene uoppfinnsomme og unødvendige.

Overraskende nok forsvarer «Versus» sin eksistens uten problemer, bare ni måneder etter Kings Of Conveniences høyst lavmælte brakdebut «Quiet Is The New Loud».

Röyksopp gir «I Don't Know What I Can Save You From» ny dybde og holdbarhet med sitt svale elektroniske grep. Riton gjør «The Girl From Back Then» til perfekt loungejazz. Samarbeidet med avdøde Erot er «Gold For The Price Of Silver»; puslefin chillout for grublekvelder. Den nye Tellé-signingen Evil Tordivel gjør «Leaning Against The Wall» til syk og oppstemt sirkusbossa. «Toxic Girl» med strykerarrangement er en nytelse, det er slik den bør være.

KOCs framtid ligger i utvidelse av lydbildet, slik det lekes med på «Versus». Remixene er bare med på å understreke styrken i duoens låter. For å si det slik: Remix is the new quiet.

Hele Norges coronakart