«King's Quest» vender tilbake

Fanlaget spill utgis etter lang kamp - helt gratis.

|||Ikke bare var «King's Quest» en av de første eventyrspillseriene til det amerikanske spillselskapet Sierra On-Line, men det var også en av de lengstlevende.

Det er kanskje derfor ikke så rart at historiene om King Graham og hans familie har et spesielt sted i mange eventyrspilleres hjerter.

Hos noen mer enn andre, spesielt utviklerne i spillselskapet Phoenix Online Studios. For flere år siden satte disse ildsjelene i gang et fanprosjekt der målet var å lage et nytt spill i «King's Quest»-serien - som da var lagt på is etter at Sierra ble nedlagt.

Spillet, «The Silver Lining», var tilnærmet ferdig da utviklerne fikk en lei beskjed: Activision, som i sin tid kjøpte opp og nedla Sierra, nektet dem å fortsette på prosjektet.

Nå har pipen åpenbart fått en annen lyd, for i en fersk pressemelding fra Phoenix Online Studios er det klart at «The Silver Lining» lever i beste velgående - og at det ikke er lenge til vi får spille det, nå i form av spillepisoder.

Allerede 10. juli slippes første episode, «Episode 1: What is Decreed Must Be». Her forsetter historien om King Graham i serieskaper Roberta Williams ånd, der kongen må gjøre sitt for å redde barna Rosella og Alexander fra en mystisk forbannelse.

I tråd med Activisions ønsker vil spillserien, som ikke offisielt heter «King's Quest», bli distribuert helt gratis. Fra den 10. juli vil første episode bli tilgjengelig på spillets hjemmesider.