Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kinks-legende spilte inn med Yo La Tengo

Men låtene blir muligens aldri utgitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det amerikanske indiebandet Yo La Tengo gjestet Norge og John Dee i går.

Etter 16 skiver og 20 år i bransjen nyter bandet enorm respekt, og de var også Kinks-legende Ray Davies\' sitt førstevalg da han trengte nytt backingband i forbindelse med utgivelsen av comebackskiva «Other People\'s Lives» tidligere i år.

Våt drøm?

Et samarbeid mellom en av pophistoriens største historiefortellere og et av de mest innovative bandene i nyere amerikansk musikkhistorie vil nok fortone seg som en våt drøm for mange musikksnobber.

Men noe gikk galt.

- Vi spilte en del konserter med Ray i 2001, noe som var en fantastisk opplevelse. Siden dro vi til ham i London, og spilte inn låter sammen i studioet hans, sier bassist James McNew til Dagbladet.no.

Låtene skulle i første omgang benyttes i forbindelse med Davies\' forsøk på å få kontrakt med et stort plateselskap.

Men årene gikk, og Yo La Tengo hørte ikke noe mer. Soloplata til Davies ble også utsatt en rekke ganger.

SAVNER RAY: Ray Davies (bildet) har spilt inn låter med Yo La Tengo, men det er usikkert om de noen gang kommer ut på plate. Foto: SCANPIX
SAVNER RAY: Ray Davies (bildet) har spilt inn låter med Yo La Tengo, men det er usikkert om de noen gang kommer ut på plate. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg har faktisk aldri hørt hvordan låtene ble til slutt, noe som er litt synd, sier han.

- Savner ham

Da «Other People\'s Lives» til slutt kom ut hadde Davies fått seg et nytt band, nytt plateselskap, og låtene med Yo La Tengo var ikke med.

- Jeg vet ikke om låtene noen gang kommer ut, eller hva som skjedde. Men vi vil gjerne jobbe med Ray igjen. Vi savner ham, sier McNew.

Yo La Tengo har ved flere anledninger uttrykt sin begeistring for The Kinks - blant annet ved å spille inn «Fancy» til tribute-plata «This Is Where I Belong».

Til neste uke starter Dagbladet.no en ny spalte, der kjente musikere forteller om hvilke plater, sanger, filmer og konserter som endret livene deres.

James McNew og Yo La Tengo er førstemann ut. Følg med!

BESØKTE OSLO: Yo La Tengo spilte på John Dee i går.