Kino-Norge skjelver for onsdag den 13.

Oslokinoen går med millionoverskudd. Likevel vil byrådet selge. - Idioti, sier bransjen.

IDIOTI: - Verdens største idioti. Det er naivt å tro at et salg ikke vil gå ut over kulturtilbudet, sier regissør Hans Petter Moland.

Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
IDIOTI: - Verdens største idioti. Det er naivt å tro at et salg ikke vil gå ut over kulturtilbudet, sier regissør Hans Petter Moland. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen skal Byrådet avgjøre skjebnen til Oslo Kinematografer, som har vært i kommunal eie i 86 år.

Går det som det borgerlige byrådet vil, blir kinoen overdratt kommersielle krefter som heller ser på bunnlinja enn kvalitet og mangfold.

- Det må ikke skje. Kinodrift er et kommunalt anliggende. Det hander om kunst og kultur, sier regissør Pål Sletaune til Dagbladet.

Han er en av svært mange film- og kulturfolk som er sterkt kritisk til et mulig salg.

Vil påvirke politikerne I går kveld var en rekke filmfolk til stede i bystyresalen og overvar kulturkomiteens hastemøte.

- Vi gjør alt for å påvirke politikerne, og vil forsikre oss om at de forstår rekkevidden av hva de vurderer å gjøre, sier regissør Eva Dahr.

Pål Sletaune mener at et eventuelt salg handler om mye mer enn hvem som driver kinoen og at tilbudet av bredde- og kunstfilm blir dårligere.

Dårligere kår - At vi har en så god kino som den kommunale driften i Oslo, betyr mye for hele det norske filmmiljøet, sier Sletaune.

Han karakteriserer Oslo som en middel til dårlig kulturby, bortsett fra kinodriften - som Sletaune mener holder høyt underholdningsmessig og kunstnerisk nivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer