Kinokrigen i Oslo nærmer seg slutten

Oslo Kino og UIP enige om å vise storfilmer igjen.

KOMMER PÅ KINO I OSLO: Luc Bessons storfilm «Lucy» med Scarlett Johansen får vanlig kinopremiere i Oslo likevel. Foto: UIP
KOMMER PÅ KINO I OSLO: Luc Bessons storfilm «Lucy» med Scarlett Johansen får vanlig kinopremiere i Oslo likevel. Foto: UIPVis mer

(Filtermagasin.no): I løpet av året har flere filmer ikke vært mulig å se i Oslo Kino-eide saler.

Grunnen har vært en priskonflikt mellom kinoselskapet og distributøren UIP, hvor kinoen har reagert på det de mener er en for høy pris for filmene fra selskapet.

Diskusjonene er ikke over, men nå legger gjenopptar Oslo Kino visningene mens forhandlingene pågår, og setter opp UIP-filmene som vanlig, melder Kinomagasinet.

Setter opp filmer - Oslo Kino og UIP er enige om å gjenoppta filmleieforhandlingene. I den forbindelse har partene kommet til enighet om at UIPs filmer blir vist hos Oslo Kino mens forhandlingene pågår, sier Jannicke Haugen i Oslo Kino til magasinet.

Oslo Kino er landets største, og naturlig nok et ettertraktet sted å bli vist. Den første effekten av freden vil være at Luc Bessons Scarlett Johansen-film «Lucy» får premiere på fredag, og at også Richard Linklaters «Boyhood» blir satt opp i helgen.

- Vi er veldig glade på vegne av publikum, og fornøyd med at vi endelig får vist våre filmer på visningsstedene til Oslo Kino, sier administrerende direktør Simen Rognerud i UIP til Aftenposten.

Spesialvisninger I mai brøt forhandlingene sammen, som førte til at «Transformers 4», «22 Jump Street», «Sex Tape», «Deliver us from Evil», «Teenage Mutant Ninja Turtles», «A Million Ways to Die in the West» og nå sist «Boyhood» ikke har blitt vist på kinoer eid av Oslo Kino.

UIP har derfor satt opp spesialvisninger i sommer, med «Transformers» på Christiania Teater, og «22 Jump Street» på Rockefeller.

Sjekk ut alle Filters streamingtips!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.