Kinokrigen i Oslo nærmer seg slutten

Oslo Kino og UIP enige om å vise storfilmer igjen.

KOMMER PÅ KINO I OSLO: Luc Bessons storfilm «Lucy» med Scarlett Johansen får vanlig kinopremiere i Oslo likevel. Foto: UIP
KOMMER PÅ KINO I OSLO: Luc Bessons storfilm «Lucy» med Scarlett Johansen får vanlig kinopremiere i Oslo likevel. Foto: UIP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): I løpet av året har flere filmer ikke vært mulig å se i Oslo Kino-eide saler.

Grunnen har vært en priskonflikt mellom kinoselskapet og distributøren UIP, hvor kinoen har reagert på det de mener er en for høy pris for filmene fra selskapet.

Diskusjonene er ikke over, men nå legger gjenopptar Oslo Kino visningene mens forhandlingene pågår, og setter opp UIP-filmene som vanlig, melder Kinomagasinet.

Setter opp filmer - Oslo Kino og UIP er enige om å gjenoppta filmleieforhandlingene. I den forbindelse har partene kommet til enighet om at UIPs filmer blir vist hos Oslo Kino mens forhandlingene pågår, sier Jannicke Haugen i Oslo Kino til magasinet.

Oslo Kino er landets største, og naturlig nok et ettertraktet sted å bli vist. Den første effekten av freden vil være at Luc Bessons Scarlett Johansen-film «Lucy» får premiere på fredag, og at også Richard Linklaters «Boyhood» blir satt opp i helgen.

- Vi er veldig glade på vegne av publikum, og fornøyd med at vi endelig får vist våre filmer på visningsstedene til Oslo Kino, sier administrerende direktør Simen Rognerud i UIP til Aftenposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer