Kinosjef: - Filmer bør anmeldes etter premieren

Gjøres jo slik i teateret?

KONTROVERSIELT UTSPILL: Kinosjef Tor Wibe i Levanger skulle gjerne sett at filmanmeldere ventet med sine anmeldelser til etter kinopremierene hadde vært. Foto: Andreas Ryen Eidem/Verdalingen
KONTROVERSIELT UTSPILL: Kinosjef Tor Wibe i Levanger skulle gjerne sett at filmanmeldere ventet med sine anmeldelser til etter kinopremierene hadde vært. Foto: Andreas Ryen Eidem/Verdalingen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Det har stormet rundt ulike kinosjefer nylig.

«Jakten på Berlusconi» ble blant annet truet med kinoboikott da filmdistributøren hadde lyst til å vise den på strømmetjenester før kinopremieren.

Nå er det en annen variant som har dukket opp. Til avisa Verdalingen sier kinosjef i Levanger, Tor Wibe, at anmeldelser av filmer først burde komme etter premieren.

Dette har han sendt melding til ulike medier og kinoer i Nord-Trøndelag om.

- Får presentert seg - Jeg synes filmer skal få sjansen til å presentere seg selv. Hvis anmeldelsen står dagen etter, får filmene presentert seg bedre for publikum, som ikke blir farget av en anmeldelse. Det kan ha mye å si for levetiden for en film på kino, mener Wibe.

- Det er mulig det har vært slik lenge, men det er i det siste jeg først har lagt merke til dette. Jeg har bakgrunn fra teateret, og der kommer anmeldelsen etter en premiere.

På spørsmål om han sier dette med håp om å fylle salene også på filmene som får dårlige kritikker svarer han kontant:

- Nei, ikke i hele tatt. Det er i min bakgrunn fra teateret at jeg har tenkt på dette. Det å tape kinopublikum er klinkende likegyldig for meg, med store bokstaver, det er filmen som kunstnerisk produkt, jeg tenker på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer