Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kinosjef gir pengene tilbake

Kinosjefen i Kristiansand, Petter Benestad, gir pengene tilbake dersom du misliker filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Detektor» er den nye norske filmen regissert av Paul Jackman med manus av Erlend Loe. I rollene finner vi Mads Ousdal, Harald Eia og Hildegunn Riise.

Kinosjef Petter Benestad ønsker at flest mulig skal se filmen, ikke for først og fremst å tjene penger, men fordi filmen er så bra. Benestad vil gi billettpengene tilbake dersom folk ikke liker filmen.

- «Detektor» er en film som kan underholde et stort publikum. Problemet er at tilliten er lav blant den gjengse nordmann til norsk film. Kvalitetsgarantien er dermed et forsøk på å få folk til å gå å se en bra norsk film, sier Petter Benestad til Dagbladet.no

- Men kan du ikke risikere å tape penger på dette konseptet?

- Hvis vi ser at tilbudet blir misbrukt vil vi selvsagt vurdere å trekke det tilbake, men jeg tror ikke det er noe stor fare for det, sier Benestad, som tror publikum vil like filmen.

Kinosjefen var til stede på en lukket visning av filmen under Quart-festivalen. Han ble gledelig overrasket over publikums reaksjoner. Det friske påfunnet har distributørens velsignelse.

- Vi synes dette er en kjempe morsom ide og vi tror ikke Benestad står i fare for å tape store pengesummer på påfunnet, sier Stine Helgeland, markedsansvarlig i Sandrew Metronome.

<B>NYE VEIER:</B> - Kvalitetsgaranti er et forsøk på å få folk til å se en bra norsk film, sier kinosjef Petter Benestad.