Kinosjefens drøm

Til helga kan du se venninner bli kjærester i den britiske filmen «Kissing Jessica Stein». Forkort ventetida, kos deg med film i Kinosjef 2002 og vinn knallpremier!

Er du klar til å vise verden at du kan noe om film, og vinne reisegavekort på 25 000, DVD-spillere og andre fete premier. Les mer her og meld deg på!

Start din egen kino, eller start fem om du vil, og vinn en Philips MP3-spiller hver uke, en Philips DVD-spiller hver måned, eller den feteste premien av dem alle: Reiser verd 25 000 fra Kilroy til sammenlagtvinneren!

Helgefilmene

 • «Crush»
 • I hvor mange byer settes filmen opp? Husk at Oslo forhandler om filmene sjøl og at det ikke er sikkert at filmen blir satt opp i hovedstaden.
 • Hvilken aldersgrense har filmen. Flere kan se en film med 5 års-grense enn en med 18 års-grense?
 • Hvordan tror du filmen vil bli mottatt av Dagbladets anmelder?
 • Hvordan er filmen mottatt i utlandet?
 • Ytterligere hjelp i kjøpeprosessen kan du finne på www.filmweb.no og www.imdb.com

  Et annet gode med å starte masse kinoer er at du kan spille på kort, mellom og lang sikt. Hvorfor er det lurt? Det er fordi når du melder deg på kjemper du om fete ukespremier fra Philips, en 4000-spenns DVD/SACD-spiller fra Philips i månedspremie og hovedpremien: Et reisegavekort til en verdi av 25 000 kroner fra Kilroy.

  Er du klar til å vise verden at du kan noe om film? Les mer her og meld deg på!

Venninnene Kate, Molly og Janine er tre single, suksessfull venninner rundt de 40 som møtes i The Sad Fuckers Club. Her drikker de og snakker om hvem som har det mest stusselig. Idyllen brytes da rektor Kate finner en tidligere elev på 25, og ligger med ham, for deretter å forelske seg. De to andre gjør alt for å splitte paret. Til og med ligge med mannen.

- Jeg har aldri før blitt så fornærmet av en «jentefilm», skriver Salons anmelder som ikke er et fnugg imponert.

Britisk komedie med Andie MacDowell, Imelda Staunton, Anna Channcellor.

Filmens nettsted.

«Enough»

Serveringsdame (J.Lo) møter og forelsker seg i «perfekt» forretningsmann. Det blir ekteskapelig lykke og det blir barn. Resten blir terror, redsel og flukt. Ikke bare er mannen notorisk utro, han er voldsom og herskesyk, og blir mer og mer uberegnelig. Lopez rollefigur tar hevn med kampsport.

- Klisje-søppel, melder Rolling Stone. Slik låter det i en samlet utenlands presse. Sjekk flere anmeldelser her.

Amerikansk thriller med Jennifer Lopez, Billy Campbell, Juliette Lewis.

Filmens nettsted.

«Hemmelig valg»

I løpet av en dag, valgdagen, blir vi presentert for konfliktene det iranske samfunnet står overfor, nemlig kampen mellom det moderne og det tradisjonelle. Stedet er en øy utenfor allfarvei. Valgbyråkraten som ankommer med morgenbåten har en selvsikker og selvfølgelig energi og et mål for dagen: alle må stemme.

- Morsom, provoserende med bittersøt ettersmak, skriver Los Angeles Times

Iransk drama med Nassim Abdi, Cyrus Abidi, Yossef Habashi. Ingen av skuespillerne er profesjonelle.

Filmens nettsted.

 • «Karlsson på taket»

Astrid Lindgrens klassiker har blitt tegnet langfilm. En dag kom Karlsson bare flyvende inn gjennom vinduet til Lillebror. Så satte han i gang Lillebrors dampmaskin, for Karlsson er jo verdens beste dampmaskinpasser. Karlsson er forresten best i alt, hvis vi tror hans egne ord.

Filmen har verdenspremiere på fredag.

 • «Kissing Jessica Stein»

Mer single kvinner og sex. En komedie om å bryte tradisjonelle normer og regler, og som visker ut grensene mellom vennskap og kjærlighet. Journalist Jessica har ikke hatt en date på over et år. Hun bestemmer seg for å svare på en kontaktannonse der kvinne søker kvinne. Følelser oppstår, de to kvinnene er begge lei av menn, og blir forelsket.

- Fin film med gammeldags romanse, morsomme vitser og førsteklasses flørting, skriver Gaby Wood i Observer.

Britisk romantisk komedie med Jennifer Westfeldt, Tovah Feldshuh, Esther Wurmfeld.

Filmens nettsider

Ikke for sent!

Det er på ingen måte for sent å delta. Filmdistributørene har flere storfilmer på programmet utover høsten, i tillegg til at det finnes gode muligheter til å tjene penger på mindre filmer.

De som for eksempel tippet at Aki Kaurismäkis film «Mannen uten minne» kom til å gjøre det bra hos Dagbladets anmelder gjorde en bra deal på en billig film, mens de som trodde det var enkle penger å tjene på den steindyre Austin Powers faktisk gjorde det dårligere.

Hva med å utfordre din beste, eller verste, venn slik at dere kan spille mot hverandre. Selv om dere skulle gå glipp av hovedpremien, kan vennevinneren for alltid snakke dritt om vennetaperen som ikke lenger har cred som filmviter på sene nachspiel eller som hobbysynser på fredagskvelden etter at filmen er ferdig.

Mer om Kinosjef 2002

Nå kan du bli din egen kinosjef med muligheten til å styre et konglomerat av ulike kinoer. Du kan starte så mange du vil og prøve deg fram til du finner formelen for å bli en god kinosjef. Her er noen tips:

Hvilke andre filmer har premiere samme helg?

<B>KYSSER OG BLIR MER ENN VENNER:</B> Fra «Kissing Jessica Stein».
<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=279 hspace=2 align=left><tr><td class=\'BakgrFaktaboks\' bgcolor=\'#CCCCCC\' valign=top rowspan=\'2\' width=\'1\'><img src=\'/gfx2/pixel-trans.gif\' width=\'1\' height=\'1\'></td><td class=\'BakgrFaktaboks\' bgcolor=\'#CCCCCC\' width=2 valign=top><img src=\'/gfx2/pixel-trans.gif\' width=\'2\' height=\'1\'></td><td bgcolor=\'#CCCCCC\' valign=top class=\'BakgrFaktaboks\'><font face=\'Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif\' style=\'font-size:11px\' size=\'-2\'> FAKTA OM KINOSJEF 2002: </font></td></tr><tr><td valign=top width=\'2\'><img src=\'/gfx2/pixel-trans.gif\' width=\'2\' height=\'1\'></td><td align=left valign=top width=279><font size=\'-2\' face=\'Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif\' style=\'font-size:11px\'> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> Du trenger ikke å forandre internett-oppkobling. <br> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> Spillet koster 49 kroner for fem måneders spill og sjansen til å vinne reiser for 25 000, DVD/SACD-spillere hver måned og fete ukespremier. <br> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> Enkelt, raskt og sikkert å registrere seg. <br> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> <font face=\'arial, helvetica, sans-serif\' size=\'-1\'><a href=\'http://fredag.dagbladet.no/fredag/2002/08/13/345940.html\'>Les mer her og meld deg på!</a></font> </font></td></tr><tr><td colspan=\'3\'> </td></tr></table>