Kiri på cruise

Et helt nytt tilbud venter det musikkinteresserte norske publikum neste sommer: et cruise fra London og langs norskekysten.

Den store gulroten er eksklusive konserter med Kiri Te Kanawa, Arve Tellefsen, Stig Nilsson, Håvard Gimse og andre toppmusikere.

«Music Festival Cruise» er en ny variant for å lokke publikum til kunstneriske opplevelser. Fred. Olsen-båten M/S «Black Prince» tar 400 passasjerer og starter fra London 20. mai neste år. Etter konsert med Kiri Te Kanawa i Banqueting House om ettermiddagen går båten over til Norge samme kveld for å cruise nordover.

Arrangørene har lagt opp til landkjenning ved festivalsteder og stanser opp i Rosendal, Lofthus, Gudvangen, Bergen, Molde, Kristiansund, Geiranger, Stavanger, før turen går tilbake over havet til Kirkwall på Orknøyene. Til sammen 14 dager proppfulle av musikk og natur.

- Det blir en totalopplevelse. Med naturen som den norske musikken er født ut av, lover medarrangør Terje Strøm Olsen i Nick Grace Management.

Billig er det naturligvis ikke. Den billigste billetten er 24 200 kroner, den dyreste 53 750 kroner. Men da er musikk, mat og opphold inkludert.