DEBATT

Debatt: Skilsmissen kirke-stat

Kirka vil ha i pose og sekk

Kirka skjønner ikke at de har vært med på et radikalt samlivsbrudd med staten og at de nå faktisk må stå på egne ben.

«NAIVE KIRKELDERE»: - Hvor naive og dumme kan kirkeledere bli? De har jo selv vært med på å heie igjennom skilsmissen fra staten, skriver Einar Gelius i dette innlegget .Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
«NAIVE KIRKELDERE»: - Hvor naive og dumme kan kirkeledere bli? De har jo selv vært med på å heie igjennom skilsmissen fra staten, skriver Einar Gelius i dette innlegget .Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg at du har vært igjennom en lang skilsmisse og den andre parten oppfører seg som om dere fortsatt er gift. Den andre parten fortsetter å kreve midler til livsopphold og skjønner ikke at livssituasjonen er endret og ny.

Omtrent slik er det kirkas lederskap oppfører seg for tiden. De skjønner ikke at de har vært med på et radikalt samlivsbrudd med staten og at de nå faktisk må stå på egne ben. De vil ikke ta inn over seg konsekvensene av det de har vært med på og trumfet igjennom. En skilsmisse er sjelden god. Den er som oftest brutal og har store konsekvenser.

Det er derfor med undring jeg nå leser alle utfallene fra kirkelige ledere til regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017. Kirkerådets leder skriver at regjeringens forslag til statsbudsjett vil føre til at kirka må redusere sin virksomhet og Presteforeningens leder truer med at kirkelige handlinger må utsettes på grunn av prestemangel. Det er nesten ikke til å tro det man leser og hører! For hvor naive og dumme kan kirkeledere bli? De har jo selv vært med på å heie igjennom skilsmissen fra staten – og så fortsetter de å leve som om samlivsbruddet ikke har funnet sted!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer