Kirkegård vil kaste ut rockestjerne

I Paris er en kirkegård den femte største turistfella. Ikke alle er like glade for det.

(Dagbladet.no): De døde frister i Frankrikes hovedstad. Denne måneden feirer kirkegården Père Lachaise 200 år. Men de gravlagtes popularitet legger en demper på geburtsdagen for de som jobber der.

For du finner en rekke avdøde kjendiser på den enorme og ganske slitte kirkegården. Men det er spesielt en grav som irriterer de ansvarlige for driften.

Hasj og sex

The Doors-vokalisten Jim Morrison trekker absolutt flest av de over 2 millioner besøkende hvert år, langt flere enn kunstnerkolleger som Chopin, Oscar Wilde eller Edith Piaf.

Og populariteten skaper en kjempejobb med å rydde opp søppel og fjerne grafitti og andre hilsener til den døde.

- Vi har lyst til å kaste ut Morrison fordi han fører til altfor mye problemer. Hadde vi kunnet, hadde vi gjort det med en gang, sier Christian Charlet, ansvarlig for kirkegården og dens 70 000 graver, til den engelske avisa The Guardian.

Ravefest

Problemet er bare at Morrison har reservert gravstedet for alltid. Så i stedet for å kaste rockestjernas etterlevninger på dør har kirkegården leid inn sikkerhetsvakt. Vakten passer på fansen som står i kø for vise sin respekt for en av rockens store legender.

Før vakten kom var det en del hasjrøyking og sex rundt Morriosons grav. Det var ifølge The Guardian så ekstremt at etterkommere til gravlagte i nærheten sendte et skriv om at rockestjerna burde graves opp og sendes hjem til USA.

- Folk kommer her for å hedre de døde, men tror de kan gjøre akkurat som de vil, som om det var et rave, sier Charlet.

HILSENER:</B> Fans fra hele verden legger igjen hilsener til Jim Morrison.
LEGENDER:</B> The Doors er et av rockens myteomspunne og legendariske band, mye på grunn av vokalist Jim Morrison som døde 27 år gammel.