Eksempel på kirken den norske.
Foto: John T. Pedersen
Eksempel på kirken den norske. Foto: John T. PedersenVis mer

Kirkemøtets likeuverdighet

Kirkemøtet har talt i gamle tunger. Homser og lesber er ikke likeverdig. Fy, skam.

Meninger

 Fy. Vi ateister må holde kjeft, ikke bry oss med Kirken den norske. Vi troløse bikkjer skal ikke ty til sakramentiske sarkasmer mot kirkefolket, flokken som mener de forvalter Guds ord her på denne forkastelige kloden kalt Moder Jord, hun som i over 2000 år er pisket, forført og tidvis plaget med religiøsitet.

Vi sakser fra Norsk Telegrambyrå (NTB): Kirkemøtet avviste i går forslaget om at likekjønnede par kan få gifte seg i kirken. (Sitat slutt). Men, hadde vi vært gærne ville vi skrevet at gårsdagens vedtak igjen er tristesse for Gud og hvermann. Hvermann får ikke velsignelse til å elske hverandre i gode og onde dager.

De får ikke velsignelse av Guds menneskeskapte tolkere til å oppdra barn sammen, be sammen, bli behandlet likeverdig, vise medmenneskelighet sammen, jo de kan det meste av dette, men de skal altså ikke i 2014 få gifte seg, inngå en flott ektepakt, velsignet av menn og kvinner som er kledd i kjoler, og som i beste fall misbruker sitt kall. Jesus ville ropt: Skam, dere. Kirkens offisielle syn på ekteskapet blir altså stående: Ekteskapet en institusjon mellom en mann og en kvinne.

Gjør døren høy, gjør porten vid er herved et falsum, og forslaget om vigselsliturgi ble forkastet med 64 mot 51 stemmer. Mørebiskop Ingeborg Midttømme er fornøyd med voteringa, hun betegner den som « et tydelig flertall».

Ja vel, ja, et betydelig flertall. Det er et mindre flertall enn da Ola Borten Moe ble valgt til fjøsets nestleder. Vi gir opp.

De religiøse har for lengst vunnet, men vi avrunder med en klok setning fra Facebook-profilen til forfatter Line Baugstø, som vi har innhentet tillatelse til å trykke: Sier som min den gang 12-årige datter: Av alle ting i verden, så velger de å kjempe mot kjærligheten.

KOMMENTARFELTET BLIR DEBATTLEDET AV BJØRN BRATTEN.