Kirken angriper Star Wars

Star Wars I - Den Skjulte Trussel - er blitt angrepet for å være rasistisk. Nå kritiserer religiøse ledere i Mexico filmens «åndelige tomhet».

Det brygger opp til krig mellom Kraften og Kirken. Under overskriften «Reaksjoner på teologien i Star Wars» går den meksikanske kirken hardt til angrep mot Star Wars, som de hevder ungdergraver tradisjonell kristen lære.

Kirken er spesielt fortørnet over det de oppfatter som parodier på historier fra Bibelen. Jedi-rådets utspørring av den unge Anakin Skywalker skal minne om utspørringen av den unge Jesus. Og for ikke å snakke om antydningene at Anakin ble født av en jomfru.

Videre hevder kirken i sin artikkel at filmen fremmer et New Age-budskap på bekostning av den kristne tro:

- Selv om opphavsmannen (George Lucas) hevder noe annet, så er Star Wars sin mytologi et svar på den åndelige tomhet i det moderne samfunn, et svar som fremmer hedenskap, skriver Olicia Nunez, kulturkritiker i den meksikanske kirke.

Uansett, kritikken ser ikke ut til å ramme billettsalget i Mexico. Så nå er det bare å vente på hvilken skjebne som vil møte Jedienes konge i den tredje film.