Kirken åpnes

Holdningsendring blant biskopene om homofili.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når Kirkemøtet i Den norske kirke samles på Øyer 12.-17. november, vil den saken som utvilsomt får størst oppmerksomhet være KM 7/07 ”Tilsetjing og vigsling i Den norske kyrkja av homofile i partnarskap. Konsekvensar av fråsegna frå Lærenemnda 2006”.

Objektivt sett er KM 4/07 ”Truet liv - troens svar. Kirkens vitnesbyrd i lys av klimaendringer og arbeid med miljø, forbruk og rettferd” en vel så viktig sak sett i et globalt perspektiv. Men bortsett fra de organer og miljø i Den norske kirke som er spesielt bevisste på klimaendringene og trusselen ved dem, vil den høyeste temperaturen på Kirkemøtet komme til å merkes ved sak. 7.

For siden saken om de homofiles situasjon i kirken ble reist for Bispemøtet ved en henvendelse fra biskopen i Tunsberg i 1992 og Bispemøtets delte uttalelse kom i 1995, har temperaturen i debatten vært høy og tonen skarp.

Da Bispemøtet våren 1995 sto frem med en delt innstilling – 3 biskoper kunne akseptere homofilt partnerskap som en kirkelig legitim samlivsform og 9 kunne ikke - vakte det oppsikt. Aftenposten konstaterte at det ikke var ”hverdagskost at Bispemøtet i Den norske presenterer en delt innstilling.” Generalsekretæren i Indremisjonsselskapet slo fast at ”denne saken er mye mer tragisk enn uenighet i spørsmålet om kvinnelige prester, fordi her berører det forståelsen av lov og evangelium. Mindretallets utsagn… ruinerer forståelsen av hva Bibelen setter opp som rett og galt.”

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer