Kirken avgjør ikke homokampen

Det er politikerne som avgjør om vi får en felles ekteskapslov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken er det kirkemøte. Her skal representanter fra den norske Kirke diskutere hva kirken skal mene om felles ekteskapslov. Man må ikke tro at dette er møtet som skal avgjøre homokampen. Det skjer i Stortinget.

Til våren kommer den store homokampen i Stortinget. Da skal man avgjøre fremtiden til blant annet en felles ekteskapslov og adopsjon for homofile. Unge Venstre støtter at homofile skal få gifte seg på lik linje med heterofile og kunne adoptere på lik linje med heterofile. Vi veldig glad for at Venstre sammen med Ap og SV vil danne flertall for en felles ekteskapslov.

Denne uken skal kirken kun avgjøre hva deres standpunkt skal være i saken. Det er noe fullstendig misforstått når man tror at homokampen står og faller på denne ukens kirkemøte. Det er de folkevalgte som avgjør dette. Det er merkelig at mange tror det er opp til kirken å avgjøre fremtiden til homofile. Hvis det hadde vært opp til kirken, hadde vi aldri fått en eneste liberal lov i dette landet. De var i mot viktige liberale reformer rundt kvinnefrigjøring og selvbestemt abort. Det er heldigvis Stortinget som avgjør slike saker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.