- Kirken for engstelig for kunsten

Kirken har ofte sett på kunsten som et redskap for mørkere makter. Dette vil biskop Odd Bondevik endre på.

- Vi har en for pietistisk arv. Vi må våge oss utenfor våre snevre sirkler, sier den innflytelsesrike biskopen til Vårt Land. Han håper hans holdning kan bidra til å påvirke kirken til å gi mer plass til kunst.

Biskopen forteller at han selv blir svært beveget av kunst, særlig musikk.

- Musikk kan gjøre meg så engasjert at tårene kommer. En gang var jeg lettsindig nok til å sette på en plate mens jeg var ute og kjørte bil. Men det kom til et punkt da jeg skjønte at dette var trafikkfarlig! forteller Odd Bondevik til Vårt Land.

Biskopen, som ofte har vært i vinden for sitt konservative syn på homofili i kirken, mener kirken må lære seg å ta inn flere impulser fra andre kanter av samfunnet.

- Kirken må våge å ta inn over oss mye mer både av kulturelle og samfunnsmessige spørsmål. De siste fire-fem årene har vi vært altfor fikserte på kirkepolitiske saker, sier han til Vårt Land.

Han tror ikke det nødvendigvis er noen motsetning mellom å pietisme og å nyte kunst. Han trekker fram komponisten Bach som eksempel, en mann som skrev både ektefølt kirkemusikk og konsertmusikk.