Kirkens Nødhjelp tar avstand fra kristen-avis

- Sårer våre muslimske brødre og søstre med vilje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: Trykker omstridte Muhammed-tegninger

(Dagbladet.no): Kirkens Nødhjelp tar i en pressemelding i ettermiddag sterk avstand fra at den kristne avisen Magazinet i dag trykker omstridte tegninger av islams grunnlegger Muhammed.

- Avisen sårer og provoserer våre muslimske brødre og søstre med vitende og vilje, sier Arne Sæverås, spesialrådgiver for fred og forsoning i Kirkens Nødhjelp.

Redaktør Dag Herbjørmnsrud i ukeavisa Ny Tid forsvarer på sin side avisas rett til å trykke tegningene:

- Jeg støtter ytringsfrihet i denne sammenhengen, og støtter Kokkvold. Men hvis muslimske aviser begynte å trykke masse tegninger av Luther som djevelens advokat, eller inviterte masse tegnere til å karikere kongen, hva ville vi sagt da? Hvis de hadde vært på et så lavt nivå ville absolutt Norge reagert, mener Dag Herbjørnsrud, som er redaktør i Ny Tid, til Dagbladet.no.

- Den danske kulturkampen

- Det er helt greit å trykke tegningene, og jeg vil forsvare alle som gjør det. Samtidig ser jeg dette som et forsøk på å drive opp temperaturen i det som kalles «religions- og kulturkampen» i Danmark. Og akkurat det har jeg svært liten sans for, sier Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen til Dagbladet.no.

Braanen mener dette i hovedsak er en lek fra Selbekks side, og at han burde vite at i slike situasjoner slutter trosbrødre rekkene enda tettere.

TAR AVSTAND: - Dette sårer våre muslimske brødre og søstre, mener Arne Sæverås i Kirkens Nødhjelp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer