Kirsebærene blomstrer

Washington D.C. skifter karakter etter som hvilken administrasjon som hersker. Nå er det bønn, korte kvelder og sikkerhet som teller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Som popcorn over hele treet. Denne upoetiske beskrivelsen av den undervakre kirsebærblomstringen rundt The Tidal Basin i Washington D.C. fant jeg på en av hovedstadens websider. Mer maleriske ord ville ha passet bedre. Særlig i år, med krigen rasende på andre siden av jordkloden, blir den fredelige multikulturelle folkemengden som vil feire de 3000 trærne, ganske overveldende.

De få dagene blomstringen er på sitt høyeste, er akkurat nå, i begynnelsen av april. Den ellers så kjølige D.C. blir helt på styr. Taxisjåførene legger seg i det innerste feltet mot Jefferson-statuen for at man skal få se blomstene. I år er det 91 år siden Japan forærte trærne til byen, og det er selvsagt et jubileum. Washington D.C. arrangerer en hærskare begivenheter, noen med syltynn tilknytning til japanske kirsebærblomster. Rugbyturnering, gateløp, gallamiddager, kunstutstillinger og moderne japansk musikk.

GALLAMIDDAGENE knyttet til kirsebærblomstfestivalen blir neppe bakkanaler inn i de årle timer. Etter at George W. og Laura overtok kommandoen i hovedstaden, er festkveldene blitt enda kortere. Vanligvis reiser man seg umiddelbart etter desserten, gjerne ved 21.30-tida, og sier takk for i aften. Med det «født-igjen-kristne» Bush-regimet som nå regjerer, er det fortrukne gardiner allerede på dette tidspunkt. I Det hvite hus er det ikke hæla i taket. George og Laura har knapt middagsselskaper, og langt ifra noen saksofontoner som siver ut i natta på Pennsylvania Avenue. Der hvor Bill Clinton hadde full rulle med Barbra Streisand og Fleetwood Mac, samler den opptørkede alkoholikeren Bush og hans kone noen venner fra Texas til en rolig texmexbuffé.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer