Kirsten (31) vil forføre verden med kunst og poesi

Augustpoeten lever kunstnerlivet i Paris.

Kirsten (31) vil forføre verden med kunst og poesi
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Det tok litt tid før månedens poet for august, Kirsten Opstad (31), fikk med seg den glade nyheten. Tittelen hadde hun fått med diktet "Eg stel ikkje saltbeger frå drive-in-cafeen." 

Juryen syntes diktet er både sterkt og vakkert, med interessante paradokser. For kan man egentlig stjele noe fra en driveincafé? 

- Vil du fortelle hvor dette diktet kom fra? 

- Hvor diktet kommer fra. Hm. Det er ikke lett å vite hvordan den ene ideen fører til den andre, hvordan det ene diktet fremkaller det neste. Jeg har skrevet dagbok siden jeg var seks. Skuffende lite om følelser da jeg var mindre, mer hva jeg spiste til middag, og hvilken ukedag det var sol. Da jeg begynte på  Kunstakademiet i Oslo, begynte jeg å skrive dagbok i tredje person, med en eller annen idé om en leser. 

Av en lærer på kunstakademiet lærte hun å forsøke å skrive objektivt, og om hverdagshendelser, i letingen på sitt eget språk. Kirsten begynte i smug: 

- Jeg satt på en benk og skrev om den krokbøyde damen som gikk forbi, med en handlepose full av skuffelser ... Etter hvert har jeg brukt tekst til å samle ideer til kunstprosjekter. I perioder der jeg har hatt ekstrajobber, har jeg skrevet en del småtekster som jeg har sendt rundt på e-post for å  få arbeidsdagen til å gå litt fortere ... Jeg har flere gode venner som skriver. Og som leser, og ler! 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer