Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kirsten Dunst ga skandaleregissøren pris

Muligens den gladeste i Cannes i kveld.

SMILER IGJEN:  Det ble en uke i Cannes med mye uønsket oppmerksomhet for amerikanske Kirsten Dunst. Etter regissør Lars Von Triers nazi-uttalelser har spørsmålene dreiet seg mer om ham enn hennes rolle. I kveld vant hun prisen for beste kvinnelige skuespiller for rollen i «Melancholia». Filmen har premiere 27. mai. Foto: Scanpix.
SMILER IGJEN: Det ble en uke i Cannes med mye uønsket oppmerksomhet for amerikanske Kirsten Dunst. Etter regissør Lars Von Triers nazi-uttalelser har spørsmålene dreiet seg mer om ham enn hennes rolle. I kveld vant hun prisen for beste kvinnelige skuespiller for rollen i «Melancholia». Filmen har premiere 27. mai. Foto: Scanpix. Vis mer

På onsdag satt hun og vred seg i stolen ved siden av skandaleregissør Lars Von Trier. Den tyskættede skuespilleren følte et tydelig ubehag da regissøren startet sin bisarre nazi-monolog.

Men i kveld var det en litt annen Kirsten Dunst, som tok i mot prisen for beste kvinnelige skuespiller under filmfestivalen i Cannes.

- Hvilken uke dette har vært! Og for en kveld! Takk til Cannes-festivalen for at de fortsatt har latt filmen være med i konkurransen, sa hun da hun rørt mottok prisen.

Ikke i salen Den tidligere barnestjerna fra New Jersey har blitt voksen, tjent seg rik på superheltfilmer, gått gjennom en depresjon og gjort et oppsiktsvekkende comeback i Lars von Triers romantiske dommedagsfilm «Melancholia».

Foran en fullsatt sal fortsatte hun:

- Og takk til Lars von Trier som har gitt meg muligheten til å være så modig og fri i denne filmen. Dette er en spesiell kveld for meg, sa Kirsten Dunst vel vitende om at Lars Von Trier ikke var blant publikum i salen. Han ble forvist fra festivalen samme dag som han sjokkerte en hel filmverden med sine nazi-uttalelser.

Gullpalmen Årets kamp om Gullpalmen har vært helt åpen. Blant de tjue mulige vinnerne, var det den amerikanske regissøren Terrence Malick som stakk av med den gjeveste prisen. Han vant Gullpalmen for filmen «The Tree of Life», med blant andre Brad Pitt og Sean Penn i rollene.

Prisen i kategorien beste mannlige skuespiller gikk til Jean Dujardin for sin rolle i stumfilmen «The Artist», som handler om en stumfilmstjerne i Hollywood i 1927.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media