Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kirsten Dunst har fått rolle i «Fargo»

Skal spille småbyjente som vil finne seg selv.

TIL «FARGO» Kirsten Dunst får sin første ordentlige tv-serierolle i populære «Fargo». Foto: NTB SCANPIX / Jordan Strauss/Invision/AP
TIL «FARGO» Kirsten Dunst får sin første ordentlige tv-serierolle i populære «Fargo». Foto: NTB SCANPIX / Jordan Strauss/Invision/AP Vis mer

(Dagbladet.no): To nye skuespillernavn ble offentliggjort i går, til andre sesong av tv-serien «Fargo».

Første sesong, med Billy Bob Thornton og Martin Freeman i hovedrollene, ble sluppet på HBO Nordic i Norge tidligere i år, og fikk særdeles gode kritikker.

Dagbladets anmelder spanderte en sekser på terningen.

Småbydame
I andre sesong skal vi gå bakover i tid, til Sioux Falls i Sør-Dakota og Luverne i Minnesota i 1979. Og i to av rollene møter vi Kirsten Dunst og Jesse Plemons, avslørte den amerikanske tv-kanalen FX i går. Det melder blant andre Huffington Post.

Kirsten Dunst, kjent for filmer som «Spider-Man» og «Melancholia», skal spille en «småby-skjønnhetspleier med storbydrømmer», som prøver å finne seg selv, samtidig som hun strever med småbylivets tradisjonelle forventninger. Jessie Plemons, som blant annet har spilt i tv-seriene «Breaking Bad» og «Olive Kitteridge», blir mannen hennes Ed. Han blir beskrevet som en slakter-assistent som forsøker å støtte kona, selv om han ikke fullt ut forstår drømmene hennes.

Premiere neste høst
Det er allerede kjent at en av hovedkarakterene i den nye sesongen skal være den da 33-årige Lou Solverson, en politimann som nettopp har kommet hjem fra Vietnam. Vi møter også kona Betsey og den da fire år gamle Molly Solverson, som var en viktig karakter i første sesong.

Ifølge Hollywood Reporter skal opptakene begynne allerede i januar i Calgary, og den ti episoders serien får USA-premiere neste høst.

SPILLER EKTEMANN: Jesse Plemons. Foto: NTB SCANPIX / Mark Davis/Getty Images/AFP
SPILLER EKTEMANN: Jesse Plemons. Foto: NTB SCANPIX / Mark Davis/Getty Images/AFP Vis mer