Kirstens hemmelige bryllupsplaner ble til månedens dikt

Travel kunstner tilbake i Norge.

TILBAKE TIL KULDE OG KJÆRLIGHET: Kirsten Opstad kom rett fra kunstnerlivet i Paris til et mer landlig liv i Norge — med kunsten i bagasjen.
TILBAKE TIL KULDE OG KJÆRLIGHET: Kirsten Opstad kom rett fra kunstnerlivet i Paris til et mer landlig liv i Norge — med kunsten i bagasjen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Sist gang Kirsten Opstad ble månedens poet, var hun travelt opptatt med å male og skrive i Paris. Nå er hun tilbake i Norge, og minst like travel.

- Jeg holder på med utstilling, på Hå Gamle Prestegard på Jæren, og det tar sin tid. Jeg har faktisk gitt meg selv skriveforbud nesten fram til etter åpningen, for å fokusere bedre, hehe.  - Hva har skjedd siden oppholdet i Paris?

- Kunststipendeventyret i Paris var over i slutten av oktober. Det var litt vemodig den siste dagen; å  pakke kofferten(e) og vaske ut av den lille leiligheten på Cite Internationale des Arts, men ved lunsjtider fikk jeg en telefon fra Jæren, med bekreftelse om at Roald Sivertsen og jeg skulle stille ut maleriene våre på Hå gamle Prestegard med åpning 30. januar klokka 14. Hurra! Så var det altså å rulle sammen lerreter og fly hjem til Vestlandet, hoppe opp i hver sin blå kjeledress, tre luen godt ned over ørene og forsette malerisamarbeidet.

- Du befinner deg altså  på Jæren?

- Ja, på en etter hvert nokså  kald låve. Men det er underlig hvordan ulike steder og årstider har sin sjarm. Her er luften frisk og det er godt å ha sirkelsag, og murgulv med sluk. Nå kan vi søle så mye maling vi vil mens vi jobber. Her mangler kanskje er par gatelykter, men så ser man desto klarere; alle stjernene, som et moderne metrokart på himmelen. Jeg kan bli ganske månebedotten når fullmånen lyser opp de snøkledde jordene. Kledd i ull fra innerst til ytterst kan jeg stå ganske lenge midt på jordet, som ligner et postkort, og kjenne at jeg får lyst til å gå i dvale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer