Kiss gjenoppstår som tegneseriehelter

Bruker ikke eget blod denne gangen.

(Dagbladet.no): Kiss har fortsatt en hard kjerne av fans, som nå kan se frem til å lære sine helter skikkelig å kjenne.


Bandet har nemlig startet sitt eget tegneserieforlag, Kiss Catalog Ltd., som skal utgi tegneserier med helter basert på Gene Simmons, Paul Stanley og de andre bandmedlemmene, melder
Reuters.

Krigerånder

Kiss samarbeider med tegneserieforlaget Platinum Studios, og først ut er «Kiss 4K», en historie om hvordan bandmedlemmene går fra å være «vanlige» rockestjerner til å bli verdensbeskyttende krigerånder.

Når «Kiss 4K» slippes i mars, vil albummet vekke oppsikt også av andre årsaker - nemlig størrelsen. Heftet, som skal koste 50 dollar, vil være nesten en meter stort - noe som gjør det til det største tegneserieheftet noensinne utgitt.

I ekte Kiss-ånd stopper ikke pengetjeningen der. Figurene fra tegneserien vil siden brukes i alle andre medier, inkludert TV, film, dataspill, mobilinnhold og andre lisensierte produkter.

Blod i blekket

Dette er ikke første gang Kiss opptrer i tegneserieform. I 1977 samarbeidet bandet med Marvel Comics om en tegneserie som vakte oppsikt av annet enn artistiske grunner.

TEGNESERIEHELTER: Kiss har nå dannet sitt eget tegneserieforlag, og snart dukker Gene, Paul og resten av gutta opp i det som skal bli verdens største tegneserie - bokstavlig talt. Foto: SCANPIX
TEGNESERIEHELTER: Kiss har nå dannet sitt eget tegneserieforlag, og snart dukker Gene, Paul og resten av gutta opp i det som skal bli verdens største tegneserie - bokstavlig talt. Foto: SCANPIX Vis mer

I rødfargen ble det blandet inn litt av blodet fra bandmedlemmene - noe som gjorde bladet til et samleobjekt utenom det vanlige.

Selv om Kiss åpenbart la blodet sitt i produktet, manglet svetten og tårene - de hadde ingenting med selve produksjonen å gjøre. Det vil de derimot ha denne gangen:

- De tidligere Kiss-tegneseriene var lisensierte, de var ikke en sann del av mytologien. Det som kommer nå er et resultat av at alle jobber sammen. Simmons og Stanley bryr seg om hver eneste tegneserierute i hver eneste utgave - og også om hvordan bildene vil se ut på en t-skjorte, sier Platinum-sjef Scott Mitchell Rosenberg.

Gene Simmons står også for den kanadiske animasjonsserien «My Dad the Rock Star», som handler om en 12-åring som prøver å leve et normalt liv på tross av farens utsvevende rockeliv.

MED BLOD: Forrige gang Kiss dukket opp i tegneserieform var hos Marvel. Den gang solgte de serien med bandets blod.