Kiss og Rihanna i festivalkrig før Oslo-konserter

- Ha litt selvrespekt, og fortell fansen din at det er fake.

SLENGER MED LEPPA: Gene Simmons er vant til å la tunga flagre. Nå slenger han også med leppa mot den andre headlineren i Kollen-festivalen, Rihanna. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SLENGER MED LEPPA: Gene Simmons er vant til å la tunga flagre. Nå slenger han også med leppa mot den andre headlineren i Kollen-festivalen, Rihanna. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Norgesvenn og malingfjeset Gene Simmons (62) er med gruppa Kiss er klare for å gjeste sommerens nyeste Oslo-festival.

På lørdag spiller gutta, kjent for sine lange tunger og ansiktssminke, på Kollenfestivalen - den eneste konserten de vil gjøre i Norden i år.

Rihanna-kritikk Simmons kommer derimot ikke til å stå lengst fremme når Rihanna spiller på samme festival dagen før. Han setter ikke pris på det han mener er «tukling med musikken», og gjør sitt for å bygge opp til en aldri så liten krig mellom headlinerne i Kollenfestivalen.

- Ikke lat som du synger når det bare er playback. Ha litt selvrespekt, og fortell fansen din at det er fake. Rihanna kan synge og danse, men hva med å kanskje spille litt ekte musikk? Jeg mener, Madonna, Rihanna, Shakira - alle de navnene som slutter på en «a». Det er en fornærmelse. De er flinke, men de lyver, sier Simmons til Dagbladet.

- Jeg beundrer artistene, men vi kommer ikke til å ha noe disco eller «pole dancers». Det blir rett og slett bare fire svette menn på en scene. Ingenting fake, kun ekte vare. Hos oss er det ingen bak sceneteppet som synger, legger han til.

Samme hotell Bookingsjef Pål Jakobsen har følgende kommentar til Simmons' verbale Rihanna-spark:

- Begge er innkvartert på samme hotell når de kommer til Oslo - så om det blir krig, kan det bli ei interessant helg. Det er vel ikke noen underdrivelse å si at Rihanna kan svare for seg når hun blir angrepet, så det kan jo fort komme et svar på Twitter om hun får med seg dette.

- Du er ikke redd for at dette kan bli fysisk?

- Det er jo godt mulig at Rihanna synes det blir feil å angripe en aldrende Gene Simmons, mens Kiss-sjefen kanskje ikke har så lyst til å slå jenter. Uansett har de nok med seg et tilstrekkelig antall livvakter hver, slik at et eventuelt angrep fort vil bli avverget, slår Jakobsen fast.
 
- Vi er 14 år gamle kåte unggutter Etter 40 år i bransjen har Simmons og resten av Kiss-gjengen solgt over 100 millioner album, med låtene «I Was Made For Lovin' You», «Crazy, Crazy Nights» og «Rock And Roll All Nite».

I fjor, etter 29 år sammen, giftet Simmons seg med kona Shannon Tweed. Simmons legger ikke skjul på at det har blitt nok av damer opp igjennom åra.

- Det får meg til å tenke «vent litt» - hun har oppdratt barna mine. Da har jeg brukt nok tid på å være arrongant og egoistisk. En liten «warning» til alle dere damer der ute: ikke gift dere med unge gutter. Vi er alle 14 år gamle kåte unggutter frem til vi er 60 år, flirer han.

KOLLEN-TREKKPLASTER: Rihanna spiller i Holmenkollen fredag. Den konserten kommer ikke Gene Simmons til å dra på. Foto: Scanpix
KOLLEN-TREKKPLASTER: Rihanna spiller i Holmenkollen fredag. Den konserten kommer ikke Gene Simmons til å dra på. Foto: Scanpix Vis mer