Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kiss til Norge

NEW YORK (Dagbladet): Kiss kommer til Norge med sitt tredimensjonale «Psycho Cirkus»-show over nyttår. Da skal Kiss-veteran Paul Stanley (47) møte både den norske fansen og sin gamle flamme, Playboy-redaktør Wenche Steen.

Det kunne Stanley fortelle da Dagbladet møtte ham i hans egen hjemby, New York.

- Vi kommer til Oslo med 3D-showet. Det er helt sikkert, forsikrer han.

- Vi bestemmer om kort tid om vi kommer i februar/mars eller litt lenger utpå vårparten, sier Stanley til Dagbladet. Han er særdeles stolt over sitt nye leketøy, det tredimensjonale konsertshowet der samtlige tilskuere får utdelt egne 3D-briller slik at de skal få med seg alle de spektakulære effektene.

En blond visjon

- Vi har nok en gang satt en ny standard for hvordan rock'n'roll-show skal utføres, skryter Stanley.

Han er ikke mindre stolt av sitt forhold til norske Wenche Steen, redaktør av den norske utgaven av Playboy.

- Ah, Wenche, sier Paul og lyser opp. Jeg liker henne veldig godt.

De to møttes gjennom Mari Bjørgan og hennes mann Mike Stone i 1978. Stone og Stanley skulle produsere en plate med New England. Det første møtet, som fant sted hjemme hos Bjørgan og Stone, husker Stanley godt.

- Jeg så denne fantastiske, lange, blonde visjonen komme mot meg. Og jeg sa til meg selv: «That's for me.»
De to var kjærester en periode, og også Steen (47) har gode minner fra denne tida.

- Paul var en flott fyr. Jeg og Paul feiret jul og nyttår i New York sammen med Gene Simmons og Diana Ross. De to var også sammen på den tida, forteller Steen.

Den eneste

Kiss-sjefene Stanley og Simmons er viden kjent for sin skjørtejegervirksomhet. For to år siden uttalte Simmons til Dagbladet at han hadde lagt ned 4000 damer. Også Stanley skal for lengst ha kommet opp i et firesifret antall og vel så det. Steen følte seg imidlertid aldri som et nummer i rekka.

- Jeg følte meg ikke som nummer 1020 eller noe slikt, nei. Til det har jeg nok alltid hatt for stor selvtillit. På den tida trodde jeg at jeg var den eneste for Paul. Nå er det jo også stor forskjell på et ordentlig forhold, slik vi hadde, og ren groupievirksomhet, sier hun.
Etter at forholdet tok slutt har Wenche og Paul holdt kontakten. De møttes seinest i sommer. Hun beskriver monsterrockeren Stanley som en veldig ordentlig mann som verken røyker, doper seg eller drikker.

Kiss i Playboy

I februar vil Steen og Stanleys spor krysse hverandre igjen. Da stiller nemlig Kiss opp i en coverstory i amerikanske Playboy med et tjuetalls Playmates. Steen gleder seg til å trykke bildene med gamletypen i norske Playboy utpå vårparten. Ett er sikkert: Kiss behøver ikke å stille opp i Playboy for pengenes skyld. Gjenforeningsturneen til Stanley, Simmons, Peter Criss og Ace Frehley ble USAs mest lukrative turne i 96 og 97.

- Vi tjente over 150 millioner dollar (1,1 millarder kroner, red. anm.). Det er ganske vilt. Men det er ikke pengene som betyr noe lenger. Alt penger gjør er å gi deg muligheten til å slutte å tenke på penger. Utover det er ikke penger så viktig. Jeg mener; hvor mange par sko kan du gå med samtidig? spør Stanley. - Vet du hvor mange biler jeg har? En! Inntil noen lærer meg å kjøre to biler på en gang, blir det slik, fastslår Stanley.

Kiss fylte New Yorks storstue Madison Square Garden til randen tidligere denne uka. Under ekstranumrene ble Kiss overrakt gulltrofeer for årets «Psycho Cirkus»-plate. «Psycho...» er den 30. utgivelsen Kiss får gullplate for i USA - et rekordhøyt antall.

- Gullplater har jeg nok av. Det er lenge siden jeg sluttet å samle på dem.

Aldri mange nok

Etter 20 år som pikenes jens, har Stanley i dag slått seg til ro med sin modellkone og sin sønn på fire år.

- Å være gift betyr ikke at man dør, selv om jeg trodde det tidligere. Og fortsatt er jeg omgitt av mange vakre kvinner i Kiss. Jeg elsker å se på kvinner, blir aldri lei det.

<B>TIL NORGE:</B> Gene Simmons, Ace Frehley og Paul Stanley tar med sitt tredimensjonale &#171;Psycho Cirkus&#187; til Oslo Spektrum over nyttår.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media