Kissing Jessica Stein

Romantiske komedier er ikke lenger hva de var - og takk for det. «Kissing Jessica Stein» er en søt og morsom og annerledes komedie om to jenter som finner hverandre.

Jennifer Westfeldt og Heather Juergensen har både skrevet og spiller hovedrollene i «Kissing Jessica Stein», og det er godt å se to nye ansikter i en film som er så overbevisende.

Jessica Stein (Westfeldt) vil ha en kjæreste, og har gjort tapre forsøk på å finne en mann. Ingen av kandidatene levde opp til forventningene, og nå har Jessica funnet en kontaktannonse som fenger henne. Problemet er bare at den sto under rubrikken «Kvinne søker kvinne». Innsenderen er Helen Cooper (Juergensen), som er kul og trendy og bifil, og langt mer avslappet når det gjelder kjærlighet og sex enn Jessica.

De avtaler å møtes. Men Jessica er full av tvil om hvor lesbisk hun egentlig er, og selv om Helen er en erfaren forfører, er det ikke snakk om å gå til sengs første kvelden. Derimot blir de to kvinnene gode venner i løpet av den flere uker lange kurtisen.

«Kissing Jessica Stein» er som en blanding av Ally McBeal, Seinfeld og Woody Allen. Det er mye skravling og nevroser og rar humor, men mest er det en artig film om et forhold som ikke blir spesielt langvarig eller vellykket.