Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjæledyret du alltid har savnet?

Ikke lett å få «EyePet» til å oppføre seg på mørke høstkvelder.

|||PLAYSTATION EYE-kameraet til PlayStation kan vel ikke sies å være det mest benyttede tilbehøret til maskinen.

Men nå gir Sony deg en god grunn til å hente fram dingsen fra skuffen - i hvert fall om du er av den typen som liker dyr, men ikke nødvendgivis av den levende sorten.

I «EYEPET» FÅR DU nemlig din helt egen krabat levert rett inn i stua, og takket være PS3-kameraet kan du leke med rakkeren som om den var ekte.

Kjæledyret dukker nemlig opp i dine omgivelser på tv-skjermen, og når du beveger på deg reagerer dyret alt ettersom. Kameraet skal helst plasseres på en flate i overkant av gulvet - for eksempel på tv-benken - og du må pent plassere deg på gulvet der EyePet-dyret kan løpe rundt.

Vinker du med fingrene, hopper dyret. Knuffer du borti det, flytter det seg. Og om du er i kosehumør, liker det veldig godt å bli klappet på hodet. Det er ikke det samme som å kose med et ordentlig kjæledyr, men litt koselig er det jo.

SELV OM SPILLET naturligvis innbyr til mye lek med forskjellige minispill som bowling og hopping på trampoline, må du som med ordentlige dyr passe på å mate, stelle og ta vare på den vesle krabaten. Samt style det med kostymer og en magisk hårtrimmer, selvfølgelig.

1

Mye av interaksjonen foregår ved at du holder et spesielt kort opp mot tven, der kortet på skjermen byttes ut med forskjellige gjenstander.

Det kan være for eksempel den nevnte trampolinen, et dusjhode, en matboks, og så videre. Du kan også tegne ting på et eget ark, holde det opp mot kameraet - og oppleve at tegningen brått blir en del av lekeverdenen på skjermen.

Det hele er ikke så ulikt «Nintendogs» eller andre «Tamagotchi»-konsepter, men her kommer du altså ett hakk nærmere fantasidyret ved å delta selv på skjermen - selv om oppløsningen på kameraet ikke er så godt.

DET STØRSTE PROBLEMET med «EyePet» er nemlig knyttet til PS3-kameraet og de kravene det stiller til omgivelsene dine for at det hele skal fungere knirkefritt.

Svært ofte reagerte ikke dyret som jeg ville, noe som skyldtes at vår vanlige stuebelysning er i mørkeste laget, samt at eikegulvet ikke gir nok kontrast.

Punktbelysning og et hvitt laken hjelper betraktelig, men på norske, mørke kvelder kan det fort bli mer frustrasjon enn begeistring når det apekattaktige vesenet nekter å lystre.

image: Kjæledyret du alltid har savnet?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media