Kjære Mohyeldeen

Jeg er så lei av å bli satt i bås med folk som deg.

ØDELEGGER: «Vet du hva en nyttig idiot er, Mohyeldeen? Det er deg,» skriver artikkelforfatteren. Foto: Bjørn Langsem
ØDELEGGER: «Vet du hva en nyttig idiot er, Mohyeldeen? Det er deg,» skriver artikkelforfatteren. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Jeg har med jevne facepalms lest om deg i mediene og tenkt «hvorfor får denne klovnen så mye spalteplass?»

Jeg er så begredelig lei av å bli satt i bås med folk som deg og at jeg stadig, gjennom hele ungdommen måtte bli stilt til ansvar for dine hatske holdninger.

I korte trekk kan det du skriver oppsummeres med: I Allahs Navn, den mest Barmhjertige, mest Nåderike. Alhamdulillah, lovpriset være Allah, vær enig eller dø.

Nå vet jeg ikke mye om Allah, men jeg vet ett og annet om en del annet.

Blant annet at barmhjertighet og nåderikdom ikke helt går overens med det å ville drepe folk for fote om de ikke er enige med deg.

Forutsatt at Allah er nettopp dét, nemlig barmhjertig og nåderik: Hva i all verden får deg til å tro at han ville godkjent deg og dine «advarsler» om vold i et, lik det eller ei, fredelig samfunn som faktisk tillater deg å spy ut dritten din i offentlighet, og i tillegg gir deg tilgang på advokathjelp etterpå?

Tror du at du hadde fått liknende friheter i noen av landene du nylig ble kastet ut av?

Om du, la oss si, hadde vært jøde og preket sionismens overlegenhet i Saudi-Arabia?

Eller i det hele tatt som muslim i la oss si... Iran, et muslimsk teokrati, ditt tilsynelatende idealsamfunn, prøvd å kritisere makta på samme måte som du får lov til i Norge?

Hm?

IKKE HÅN OSS: «Ikke hån alle som har flyktet fra autoritære regimer, ved å redusere relevant og potensiell saklig kritikk mot krigføring til en privat oppvisning i hat. Please,» skriver Shahriar Nouri.
IKKE HÅN OSS: «Ikke hån alle som har flyktet fra autoritære regimer, ved å redusere relevant og potensiell saklig kritikk mot krigføring til en privat oppvisning i hat. Please,» skriver Shahriar Nouri. Vis mer

Jeg er født i Iran. Om du hadde stått på torget der og «advart» mot noe som helst, hadde du blitt hengt på samme torg uka etter. Men du gjør ikke det. Du kan takke Allah for det, Mohyeldeen. Nå med en gang.

Du bor i Norge og nyter godt av det å ha full rett til å være uenig med staten, makta og det som måtte være. Du har til og med lovbeskyttet rett til å skrike og bære deg, rope og hyle ut mot makta, hytte med neven og si «DETTE FINNER JEG MEG IKKE I!» så høyt du vil.

En ukrenkelig rettighet, helt enig (selv om du i praksis vil ha den avskaffet), så ikke krenk oss som forstår verdien av den, og som verdsetter det foreldrene våre måtte flykte fra. Dissens er en rettighet som veldig mange ikke har... og færrest er de i regimene som tilsvarer det du ønsker.

Ikke hån alle som har flyktet fra autoritære regimer, ved å redusere relevant og potensiell saklig kritikk mot krigføring til en privat oppvisning i hat. Please.

Om du virkelig er imot krig, noe jeg kan støtte, så kan du ikke oppfordre til vold. Du bekjemper ikke krigføring med å true med konsekvenser som krigen begrunner sin eksistens med. Om du vil slokke bålet, så heller du ikke på mer bensin og krydrer det med krutt.

Du skyter ikke bare deg selv i foten, du gnir den resterende tåfisen oppi trynet til alle som faktisk har noe relevant å si om saken.

Vet du hva en nyttig idiot er, Mohyeldeen? Det er deg. Hege Storhaug gnir seg i hendene over dynamitten du gir henne hver gang du åpner kjeften din.

Om du virkelig er så gudfryktig som du skal ha det til, og tilber en gud du erklærer for å være den mest barmhjertige og nåderike, så følg nettopp dét eksemplet og prøv en noe mer altruistisk tilnærming til meningsutveksling enn å bruke spalteplass i rikspressen til å spotte alt en barmhjertig og nåderik gud ville stått for. Og med det samtidig fucke opp hverdagen for enhver ungdom som faktisk har noe saklig å komme med, som i stedet må bruke tiden og kreftene sine på å bli stilt til ansvar for dine vrangforestillinger. Hver jævla fest de er på.

Selvransakelse? En seriøs omgang med hva en «mest barmhjertig og nåderik en» faktisk betyr? Hva med det?

Se tilbakemeldingene på twitter her.