Kjære nettroll

Dette innlegget er til deg som sitter komfortabelt foran din egen pc og spyr ut dine hatske meninger om oss kvinner.

REDD: «Jeg ønsker å være anonym fordi jeg er redd for hatefulle meldinger og trusler fra dere», skriver artikkelforfatteren. Foto: Hans Arne Vedlog
REDD: «Jeg ønsker å være anonym fordi jeg er redd for hatefulle meldinger og trusler fra dere», skriver artikkelforfatteren. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du som er så tøff i trynet beskyttet bak din egen skjerm, med et nickname som ikke avslører deg. Du som blir livredd hvis noen prøver å diskutere det samme spørsmålet i en offentlig sammenheng. Du som er et nettroll. Du som har bidratt til at Dagbladet har stengt kommentarfeltene ved flere anledninger. Når du ser en sak som omhandler kvinner eller rasisme, klør det i fingrene dine og du kaster deg over tastaturet. Mange ganger handler ikke saken en gang om de nevnte temaene, men du klarer likevel alltid å dra det inn i debatten. Les og lær.

Jeg har lenge trodd at Norge var et relativt likestilt samfunn med menn og kvinner som respekterte hverandre. Jeg trodde at kvinnehatet ikke eksisterte i Norge. Det var kun noen få mannsjåvinistiske eldre menn med gammeldagse holdninger igjen. De som behandlet meg som luft da jeg skulle ekspedere dem, bare fordi jeg var ei ung jente. Men i det siste har jeg faktisk innsett at kvinneHATET er i full blomstring også blant velutdannede voksne og unge menn. Hvordan har jeg kommet frem til denne åpenbaringen kan du spørre deg. Jo, gjennom å lese deres kommentarer i nettavisene. Det jeg leser ryster meg som ung kvinne. Her er det ikke kommentarer om at kvinner prater mye eller de er så glade i sko. Dere fremstiller oss kvinner som lause horer som sprer beina og higer etter deres kjønn så fort vi får sjansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer