Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Kjære Sylvi Listhaug

Du sier du tenker på hele Norge, men du tenker på deg selv. Du er redd for å måtte ofre litt.

BEKYMRET? - Jeg har vanskelig for å se at du tenker på andre enn deg selv og din familie i dine utsagn, skriver 16 år gamle Sigrid Gimse Estenstad. Foto: Privat
BEKYMRET? - Jeg har vanskelig for å se at du tenker på andre enn deg selv og din familie i dine utsagn, skriver 16 år gamle Sigrid Gimse Estenstad. Foto: Privat Vis mer
Meninger

Jeg lyver. Jeg lyver til meg selv og alle rundt meg. Artikkelen i Dagbladet fikk meg endelig til å innse det. JEG LYVER!

Jeg er bekymret. Jeg er bekymret for alle barna som legger seg hver kveld i frykt. Frykt for krig, død og elendighet. Frykt for å miste sine foreldre. Frykt for å aldri få oppleve fred. Man skulle tro at når de endelig kommer til Norge, ett land med overflod av goder og et sted med fred, skulle frykten forsvinne, men der tar vi feil.

VI TAR FEIL! For du er redd for å miste din egen følelse av fred. Du er redd for familien. Du er bekymret for dine barns framtid.

Jøss, tenker jeg. Tror du ikke alle de millionene av flyktningene i verden er det? Tenker du ikke på familier som selger ALT de har for å komme hit. NEI, du sier du tenker på hele Norge, men du tenker på deg selv. Du er redd for å måtte ofre litt. Kanskje du må ofre litt, men jeg personlig, som en 16 år gammel jente, har ikke hatt noe problem med å ofre litt - siden jeg selv vet at både du og jeg har nok til å ofre litt av det vi har. Jeg skjønner det bare ikke.

Jeg har vanskelig for å se at du tenker på andre enn deg selv og din familie i dine utsagn. Du er bekymret for framtida. Derfor velger du som en offentlig person med stor påvirkningskraft å uttale deg og si at Norge ikke lenger vil være trygt. Bullshit ...

Jeg skulle så gjerne sett statistikken du har fått det fra. For du klarer jo å spå framtida? Bullshit ... Når du ble spurt om hvordan du forventet at tiden framover skulle være, sa du dette: «Det blir som å stå i en vedvarende orkan. Jeg er forberedt på det. Jeg må forberede meg på skittkasting, stempling og stygge personkarakterstikker som jeg bare må leve med.»

Dette fikk meg bare til å tenke WOW. Bra du er forberedt, men når du vet at folk vil reagere på dine utsagn slik, bør det ikke ringe ei bjelle, ei bjelle som sier at måten du vil føre innvandringspolitikk på kanskje ikke er måten resten av Norge vil at den skal bli ført?

Selv om ikke du er villig til å ofre litt, har det ikke gått opp for deg at de fleste i resten av Norge er villig til det?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media