Kjære venner, forretningsforbindelser og alle dere andre!

Vi har fått tak i fjorårets julebrev fra De rike, og gjengir det her i sin helhet.

EIEKJÆRE: «Det har vært et godt år for oss som liker å eie ting.» Knut Nærum siterer fra julebrev. Illustrasjon: Flu Hartberg
EIEKJÆRE: «Det har vært et godt år for oss som liker å eie ting.» Knut Nærum siterer fra julebrev. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ja, så er atter den tiden av året kommet da Vi rike setter oss ned i vårt lønnkammer og tar vår Tibaldi-penn fatt for forsøksvis å sette ord på begivenhetene i året vi har lagt bak oss.

Vi har vært gjennom vårt første hele år med den mest rikdomsvennlige regjeringen siden nittenåttitallet. Endelig har vi fått en regjering som ikke skjems for å si at den står på vårt parti. På parti med sannheten. Den allment vedtatte økonomiske sannheten. Den som bare ER sånn, uansett hva såkalte «økonomer» måtte si.

Økt adgang til midlertidig ansettelse ble en skikkelig boost for Oss rike. Anledningen til å slippe å gi noen fast jobb motiverer oss til å investere. Det må lønne seg å tjene penger. Slik skaper vi velferd for alle, som alltid har vært vårt fremste og eneste mål, og når vi truer med å ta med oss formuen og flytte arbeidsplasser til utlandet, så er det kun for å understreke hvor glad vi faktisk er i dette landet.

Skattekutt frigjør kapital til å investere i fremtiden, i ny og for den saks skyld gjerne grønn virksomhet. Oljen kommer til å ta slutt, eller i verste fall bli forbudt å bruke. Tross alt ønsker ingen at det varmere klimaet truer påskeføret. Derfor må forholdene legges til rette for at nye ideer kan omsettes i ny og gjerne grønn handling. Vi husker alle 2012, den gangen en Tesla i kollektivfeltet fortsatt kunne suse forbi bilene som sto og stampet i filene utenfor. Tenk på frigjort kapital som den Teslaen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer