Kjærleiksprinsessa

Nokre gonger må vi fylgje hjarta vårt.

HJARTEVARM:  Kanskje er det mangt anna enn hjartevarmen hjå kronprinsessa vi bør irritere oss over? skriv artikkelforfattaren. Foto: Slottet
HJARTEVARM: Kanskje er det mangt anna enn hjartevarmen hjå kronprinsessa vi bør irritere oss over? skriv artikkelforfattaren. Foto: Slottet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den Høgvørde Kronprinsessa, Mette-Marit, har vore på utanlandstur. Utan presse og ordensband, drog ho denne gongen som barnepike for to nyfødde tvillingar. Det var det ikkje alle som syntest godt om. For, tvillingane var ikkje tvillingar fødde etter vanleg standard, men av ei surrogatmor. Foreldra, to vener i Noreg mangla visstnok visum, og kunne ikkje reise. Så, kva gjer ein ikkje for venene sine?

Ifylgje styremedlem i Hordaland SV, Mikkel Grüner, er det kjærlege barnepasset langt anna enn kjærleg. Kronprinsessa har gjort seg til deltakar i kommersielt surrogati, skriv han i Dagbladet 4. desember. Surrogati er motbydeleg menneskehandel, på grensa til prostitusjon, skriv han, og meiner kronprinsessa har utvist dårleg dømmekraft: Ho har teke stilling til surrogati, og slik, bidrege til å bryte norsk lov, fordi surrogati er ulovleg i Noreg.

Grüner har rett i mykje av surrogati-skrivet sitt. Det er mellom anna gode grunnar til å tvile på den reelle frivilligheita til surrogatmødrer i fattige land, skriv Bioteknologinemnda i 2011. Men, Bioteknologinemnda sjølv er delt i synet på surrogati. Eit mindretal i nemnda meiner i 2011 at det ikkje er tungtvegande grunnar for eit totalforbod og ynskjer eit prøveprosjekt med ikkje-kommersiell surrogati i Noreg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer