Kjær fortelling i lettvekterdrakt

Klassisk barnefortelling i hastet utgave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: I ei tid der barnefilmer er preget av ekstremtempo, jagende musikk og sprudlende farger, kan «Heidi» for mange oppleves som stillestående. Actionsekvensene består i å ta med seg en kattunge ulovlig hjem, eller i å beskytte en geitekilling for juling. Likevel er det en klassisk og sjarmerende historie, fylt med referanser små barn lett vil kunne kjenne seg igjen i.

Fortellingen om Heidi er skrevet av den sveitsiske forfatteren Johanna Spyris, og ble utgitt som barnebok for første gang i 1880. Boka er siden filmatisert for tv og kino en rekke ganger. Blant annet var tv-serien «Heidi in the Mountains» populær på NRK utover 70 og 80-tallet. Foruten ny, påkostet drakt, er 2007-versjonen av «Heidi» den samme som ble fortalt for over hundre år siden, og handlingen finner sted en gang på 1800-tallet.

Vi møter den foreldreløse jentungen idet hun blir overlatt til bestefaren langt oppe i den sveitsiske fjellheimen. Bestefaren er en gretten, gammal gubbe som skyr folk, men Heidi klarer omsider å smelte hjertet hans. Dessverre for dem begge har Heidis tante andre planer for ungjenta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer