Bloggdebatten

Kjære Annijor

Det kan se ut som at ingen får lov til å ha en annen mening om din bok eller ditt virke, enn den som stemmer med ditt eget syn.

FLERE MENINGER: Når noen kritiserer din bok, eller andre deler av din Instagram, så må du tåle at mennesker har andre meninger enn dine egne, skriver innsenderen om bloggeren Anniken Jørgensen, kjent som Annijor. Her er Jørgensen under åpningen av Clarion Hotel The Hub i Oslo i mars. Foto: NTB Scanpix
FLERE MENINGER: Når noen kritiserer din bok, eller andre deler av din Instagram, så må du tåle at mennesker har andre meninger enn dine egne, skriver innsenderen om bloggeren Anniken Jørgensen, kjent som Annijor. Her er Jørgensen under åpningen av Clarion Hotel The Hub i Oslo i mars. Foto: NTB ScanpixVis mer
Meninger

Kjære Annijor, vi er flere jenter som har fulgt deg tett siden ditt inntog i Influencer-verden, på både din blogg, Instagram og på Bloggerne. Jeg så deg også delta på Dagsnytt Atten da boka di kom ut, og da du deltok på Trygdekontoret og diskuterte et bilde du hadde lagt ut der du nærmest romantiserte det å ha angst.

Ingrid Selnes Arholm
Ingrid Selnes Arholm Vis mer

Jeg synes det er veldig synd å se at du bruker din makt i sosiale medier til å nærmest romantisere psykiske plager som angst.

At du er en person som ikke har valgt å ta utdanning innen et felt du skriver så flittig om, er DITT valg, men da bør du være veldig varsom med hvordan du ønsker å fremstille temaet angst.

Selv om du har opplevd angst, betyr ikke det at din opplevelse av angst vil være lik resten av verdens befolkning. At du har opplevd kjærlighetssorg er ikke unikt i noen form eller grad, underholdningsindustrien har skrevet, laget musikk, film og tv-serier om kjærlighetssorg i mange titalls år og derfor er det ingenting spesielt med at du også skulle oppleve dette.

Det er kjempebra at du tør å være åpen om din opplevelse av kjærlighetssorg, men når noen kritiserer din bok, eller andre deler av din Instagram, så må du tåle at mennesker har andre meninger enn dine egne, uten at du går til personangrep på journalisten på direktesendt TV.

Ikke bare ser det dumt ut, men det ser ut som at ingen får lov til å ha en annen mening om din bok eller ditt virke enn en positiv mening som stemmer med ditt livssyn.

Du bør tåle at folk ikke synes noe om at du legger ut et bilde av deg selv på Instagram, halvnaken, med en tilhørende tekst om angst. Nei, det er faktisk ganske mange som syns det ser helt idiotisk ut, og med god grunn. Nettopp fordi de kanskje har opplevd angst på en annen måte enn deg og syns du minimaliserer hvor ødeleggende angst kan være for et menneske.

Neste gang du går saklig kritikk i møte, hadde det vært fint å ha en debatt om hvor linjen går når du har stor følgerskare og påvirkningskraft på sosiale medier. Istedenfor at du går rett inn i en offer-rolle der alle skal syns kjempesynd på deg fordi du fikk slakt av en litteraturkritiker, eller fordi enkelte synes at det du skriver om angst er helt feil eller lite reflektert.

Når du frivillig har valgt å gjøre deg selv til en offentlig person, bør du tåle å få saklig kritikk rundt enkelte ting du foretar deg på din plattform. På samme måte som når jeg skriver dette innlegget, så må jeg tåle at folk er uenig med meg.

Om du har tenkt å skrive et motinnlegg, så please ikke si at jeg ikke vet hva kjærlighetssorg er for det gjør jeg. Ikke kritiser mitt personlige liv, (for du kjenner meg ikke), min personlighet (fordi du kjenner meg ikke), intellekt (fordi du kjenner meg ikke) eller andre punkter du går til angrep på, når du debatterer mot noen som har en annen oppfatning av livet enn deg.

Hold deg saklig til sakens kjerne.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.