Kjære arbeidsledige ungdom - dette er sånn regjeringa ser dere

Som i så mange andre saker velger FrP å fremme skremmebilder som stigmatiserer og splitter, og som viser forakt for de svakeste blant oss.

SOVENDE FORRETNINGSMANN: Frp postet i dag dette bildet, med undertittelen «KRAV TIL UNGE PÅ NAV». - Er det virkelig dette finansminister Siv Jensen ser for seg når hun tenker på norsk ungdom som trenger sosialstønad?, skriver Eivind Trædal. 
SOVENDE FORRETNINGSMANN: Frp postet i dag dette bildet, med undertittelen «KRAV TIL UNGE PÅ NAV». - Er det virkelig dette finansminister Siv Jensen ser for seg når hun tenker på norsk ungdom som trenger sosialstønad?, skriver Eivind Trædal. Vis mer
Meninger

Spaltist

Eivind Trædal

representerer Miljøpartiet De Grønne i Oslo bystyre.

Siste publiserte innlegg

BURGER-BORGER: Dette bildet postet Frp på sin facebook.side i dag. 
BURGER-BORGER: Dette bildet postet Frp på sin facebook.side i dag.  Vis mer

Kjære alle arbeidsledige, uføretrygda og andre unge som trenger støtte. Lurer dere på hva regjeringen deres synes om dere? Det kan dere få svar på ved å gå inn på facebooksida til FrP, som mandag denne uken la ut et bilde av en dresskledd mann sovende på en sofa med en halvspist hamburger på brystet.

«KRAV TIL UNGE PÅ NAV» står det på bildet. Det var riktignok ikke et ekte bilde av en norsk ungdom på Nav, men et illustrasjonsfoto henta fra et bildebyrå. Bildet hadde tittelen. «Sleeping businessman with hamburger and fries». Er det virkelig dette finansminister Siv Jensen ser for seg når hun tenker på norsk ungdom som trenger sosialstønad?

Det finnes mange bilder Frp kunne brukt hvis de ville illustrere «ungdom på Nav». De kunne brukt et bilde av et ungt menneske som sliter med sykdom eller kroniske smerter og gjerne vil ut i arbeidslivet. De kunne vist et bilde av noen som ikke får plass i et arbeidsliv med for få plasser til ufaglærte og folk med lav erfaring. De kunne vist et bilde av noen som sliter med psykiske plager uten å få tilstrekkelig helsehjelp. Med andre ord: de kunne vist et bilde av virkeligheten. Men som i så mange andre saker velger FrP å fremme skremmebilder som stigmatiserer og splitter, og som viser forakt for de svakeste blant oss.

Det sannferdige bildet er at unge i Norge vil bidra til samfunnet og føle seg til nytte. Det er nesten ingen som ønsker å være avhengig av støtte fra staten. For mange av dem er det allerede tøft nok å måtte be om hjelp. At vårt eget regjeringsparti bokstavelig talt viser fram skremmebilder av norsk ungdom som dresskledde snyltedyr som ikke engang gidder å spise ferdig hamburgeren sin der de koser seg på sofaen, bidrar til enda mer stigmatisering og press på unge i en sårbar og tøff situasjon. Vi har et regjeringsparti som sprer fordommer og forakt mot folk som trenger hjelp. Man kan bli forbanna av mindre.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.