DEBATT

Kjære arbeidsledige ungdom - dette er sånn regjeringa ser dere

Som i så mange andre saker velger FrP å fremme skremmebilder som stigmatiserer og splitter, og som viser forakt for de svakeste blant oss.

SOVENDE FORRETNINGSMANN: Frp postet i dag dette bildet, med undertittelen «KRAV TIL UNGE PÅ NAV». - Er det virkelig dette finansminister Siv Jensen ser for seg når hun tenker på norsk ungdom som trenger sosialstønad?, skriver Eivind Trædal. 
SOVENDE FORRETNINGSMANN: Frp postet i dag dette bildet, med undertittelen «KRAV TIL UNGE PÅ NAV». - Er det virkelig dette finansminister Siv Jensen ser for seg når hun tenker på norsk ungdom som trenger sosialstønad?, skriver Eivind Trædal.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære alle arbeidsledige, uføretrygda og andre unge som trenger støtte. Lurer dere på hva regjeringen deres synes om dere? Det kan dere få svar på ved å gå inn på facebooksida til FrP, som mandag denne uken la ut et bilde av en dresskledd mann sovende på en sofa med en halvspist hamburger på brystet.

«KRAV TIL UNGE PÅ NAV» står det på bildet. Det var riktignok ikke et ekte bilde av en norsk ungdom på Nav, men et illustrasjonsfoto henta fra et bildebyrå. Bildet hadde tittelen. «Sleeping businessman with hamburger and fries». Er det virkelig dette finansminister Siv Jensen ser for seg når hun tenker på norsk ungdom som trenger sosialstønad?

Det finnes mange bilder Frp kunne brukt hvis de ville illustrere «ungdom på Nav». De kunne brukt et bilde av et ungt menneske som sliter med sykdom eller kroniske smerter og gjerne vil ut i arbeidslivet. De kunne vist et bilde av noen som ikke får plass i et arbeidsliv med for få plasser til ufaglærte og folk med lav erfaring. De kunne vist et bilde av noen som sliter med psykiske plager uten å få tilstrekkelig helsehjelp. Med andre ord: de kunne vist et bilde av virkeligheten. Men som i så mange andre saker velger FrP å fremme skremmebilder som stigmatiserer og splitter, og som viser forakt for de svakeste blant oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer