Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjære barnehageforeldre!

JEG HÅPER DERE ikke lar dere skremme i julen. Enkelte misbruker nemlig biter av høringsforslaget om ny barnehagelov - og skaper et vrengebilde som kan være egnet til å skremme; at jeg og Regjeringen vil skape en barnehage uten førskolelærere og annet kompetent personale, og uten noe rom for utfoldelse og trygge oppholdsplasser for barnehagebarna. Slik er det altså ikke!

Jeg registrerer med glede at barnehageforeldre lar seg engasjere. Det engasjementet blir viktig i en fremtid der mange beslutninger blir tatt på kommunalt nivå.

JEG ANBEFALER dere å se hele høringsforslaget i sammenheng, ikke stykkevis og delt. Legg da merke til at dagens «arealkrav» ikke er noe mer enn veiledende normer; kommunene bestemmer dette selv allerede med dagens barnehagelov.

Det andre punktet det kommer så mange rare påstander om - spørsmålet om utdanningskrav - finnes i fire alternativer i høringsdokumentet. Det er ikke konkludert på forhånd.

Alle kan uttale seg, også enkeltpersoner, og alle uttalelser vil bli tatt i betraktning. Foreldre med barn i barnehager er i høyeste grad meningsberettiget!

VIT OGSÅ AT jeg er like opptatt av kvalitet og trygghet i barnehagene som dere er. Det er nettopp derfor jeg foreslår så strenge bestemmelser om innholdet i barnehagene. Det skal ikke være mulig å få godkjent og tilby plasser som ikke imøtekommer krav om førskolelærere og annet kompetent personale, eller kravene om egnede arealer og lokaler til de aktiviteter og den utfoldelse som skal finne sted i barnehagene. Kommunenes ansvar for å drive i samsvar med kravene blir lovpålagt.

Jeg ønsker dere alle et Godt Nytt Barnehageår, da vi også skal anstrenge oss til det ytterste for å skaffe barnehageplass til de som ønsker det, men fortsatt ikke har tilbudet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media