Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjære barnehageminister!

FØRST VIL JEG SI at det er snilt av deg å forsøke å roe meg ned i jula med ditt innlegg i Dagbladet den 4. januar 2005. Synd altså at det ikke virker. Jeg blir ikke rolig. Du forsøker å ta brodden av delforslag i forslaget til ny barnehagelov ved at disse enda ikke er vedtatt og at alle vi som er urolige skal bli hørt. Som sentral regjeringspolitiker vet du utmerket godt at dere har trøbbel med full barnehagedekning samtidig som dere har ansvar for å opprettholde en viss kvalitet på tilbudet til barna våre. Det å legge ut delforslag til «billiggjørende» tiltak som mulighet for å drive barnehage på mindre areal samt valgfrihet rundt «hvor mye» pedagogikk det skal være nødvendig å utsette barna for, dette er tiltak som veldig fort kan bli populære i kommuner med tynnslitt økonomi. Jeg vil derfor be om at du, dersom høringsuttalelser fra sentrale instanser skulle gi støtte til delforslagene om arealkutt og valgfrihet vedr pedagogisk personale og antall barn pr voksen, tilsidesetter disse og lytter til engstelige foreldre.

EKSEMPELVIS FRA egen by(del); Oslo, Grünerløkka som har hatt både levelig barnehagedekning og stor satsing på å holde barnefamilier i bydelen, ser vi nå, at når det blir større budsjettkutt, tar man for eksempel stillinger som kjøkkenassistent mens tilbudet om matservering skal opprettholdes. Våre barn er ikke tjent med pedagogiske ledere som smører skiver og koker gryteretter! Vi vil ha dem der barna er, sammen med øvrig personale. Dette er et eksempel på hvordan lokale kommuner og bydeler kan bruke gjeldende lov til å spare penger. Ikke vær naiv og påstå det ikke vil skje med bemanningsnøkler, utdanningskrav og areal!

 Vi må gi barna våre en trygg, leken og forutsigbar barnehagetilværelse!

 Vi må gi barna læring og utfordring tilpasset alder og utvikling!

 Vi må gi dem rom til utfoldelse, nok til at det er mulig å være forskjellige og nok til at man ikke må ha et hevet konfliktnivå fordi det er trangt om plassen!

 Vi må ha tilbud av pedagogisk og omsorgorientert art slik at man både i forebyggende og reparerende øyemed kan møte barna, både de som lever alminnelige gode barneliv og de som er utsatte og lever vanskelige og vonde liv! Det krever egen kunnskap å fange opp barn som strever!

TIL SLUTT to sleivspark:

1) Muligens er det å tale til døve ører - du representerer jo en regjering som ikke nødvendigvis ville gråte dersom kvinner igjen valgte kjøkken, kirke og barn - men det er likevel et viktig poeng for meg; dersom barnehagetilbudet blir annenrangs sammenlignet med tilbudet i dag, er det mange mødre som vil velge å jobbe deltid eller ikke å jobbe i det hele tatt. Dersom dette er en villet utvikling, ja, så rommer det nye lovforslaget mange gode muligheter.

2) Som et kuriosum alldeles til slutt vil jeg presisere at jeg ikke er «barnehageforelder» - jeg er forelder til barna mine. Språk er mektige greier og det er noe veldig annet å være barnehageforelder enn å være forelder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media