DEBATT

Kjære Benny

De folka her har glemt. Men vi glemmer aldri!

Benjamin Hermansen  ble bare 15 år. Han ble stukket ned og drept av nynazister på Holmlia i 2001.3 gutter og 2 jenter fra det nynazistiske miljøet ble siktet for drapet.  Foto: Scanpix
Benjamin Hermansen ble bare 15 år. Han ble stukket ned og drept av nynazister på Holmlia i 2001.3 gutter og 2 jenter fra det nynazistiske miljøet ble siktet for drapet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Tenk at 14 år har gått. Det er helt sykt å tenke på. Jeg glemmer aldri den kvelden vi fikk beskjed om at vi måtte bli hentet på Holmlia stasjon, at vi ikke skulle ta bussen hjem. Vi visste noe var alvorlig galt, for de hentet oss aldri.

De sa ikke hva som hadde skjedd eller med hvem. Men jeg glemmer aldri følelsen, usikkerheten. Jeg glemmer aldri at uten å vite så kom du inn i hodet mitt. Jeg visste det var deg av en eller annen grunn, men jeg visste ikke hva. Jeg kunne aldri tenke meg at det hadde hendt noe så utenkelig.

Jeg glemmer aldri telefonen som vekket meg dagen etter. Åndenød, panikk, angst. Så kom sorgen. Jeg husker ikke så mye av de ukene. Det var som å være i en boble. Iskaldt. Men vi holdt sammen og vi glemmer aldri.

Du skal se hvordan det er her nå. De folka her har glemt. Nå demostrerer gærningene i gatene hver mandag plutselig. Mot oss. Jeg tror ikke helt de vet selv hvorfor engang. Tenk at de får lov! Kan du tror det? Jeg tror de har glemt... De må ha glemt.

Men vi glemmer aldri! I dag er det mandag, men det er den dagen. Den jævlige dagen som kommer hvert jævla år, helt siden 2001. Det er forferdelig å tenkte på at de skal ut å demostrere igjen i dag. De må har glemt. Men jeg glemmer aldri, Benny. Hvil i fred.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.