Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Nakenbilder

Kjære du som sender bilder av penisen din til datteren min. Jeg har noen spørsmål til deg

Ingen vil hilse på penisen din før de har hilst på deg.

HVA KAN JEG GJØRE?: Spørsmålet er jo hva jeg kan gjøre, annet enn å sette ned foten, spør faren til blogger Martine Halvorsen. Foto: Privat
HVA KAN JEG GJØRE?: Spørsmålet er jo hva jeg kan gjøre, annet enn å sette ned foten, spør faren til blogger Martine Halvorsen. Foto: Privat Vis mer
Meninger

Kjære du som sender bilder av penisen din til datteren min.

Jeg som far har noen spørsmål til deg. Jeg har selvfølgelig noe annet å si også, og er vel som far pliktig til å fortelle deg korteste veien til helvete. Men jeg skal være seriøs. Jeg skjønner at du ikke er en av de gutta som er betatt, og jeg antar at hun da ikke hadde fortalt meg hvor ekkelt hun syntes det er. Jeg skjønner faktisk ikke verken lysten eller behovet ditt, men det er en helt annen sak. Det som betyr noe for meg er at det er datteren min som får disse bildene, og at du ikke gir deg. For hva kan jeg som far egentlig gjøre?

Jeg er, eller håper egentlig at jeg er, en generasjon eldre enn deg. Jeg forstår at muligheten for å blottlegge deg på måten du gjør er enklere i dag, enn det det var før. Til tross for at jeg syntes det er synd at sosiale medier har blitt et marked for sex. Men! Jeg har lyst til å gi deg noen råd - oss menn imellom.

Det er ingen kvinner som tiltrekkes av en penis i første melding, heller ikke tredje, eller fjerde. Kvinner fortjener respekt, og de skal ha respekt.

Du vinner ingen dame ved ikke å oppføre deg. Du kommer desidert lengst med å være snill, høflig og veloppdratt.

Vær en gentleman! Ingen gentleman kaster buksa etter første møte, og i alle fall ikke på Snapchat. Hold opp døra, gi henne jakka di, hent henne.

Ikke la henne føle seg i veien. Sett pris på henne, ta vare på henne og følg henne til bussen. Aldri gi utrykk for at det er slitsomt eller plagsomt. Det som er plagsomt er å åpne meldinger på bussen og at din penis uanmeldt dukker opp.

Se henne! La henne føle seg spesiell, unik og ivaretatt.

For kjære du som sender disse bildene, jeg liker det ikke. Jeg liker det faktisk svært dårlig. Spørsmålet er jo hva jeg kan gjøre, annet enn å sette ned foten.

Det å begå overgrep, trakassere og misbruke er lettere i dag enn det det var da jeg vokste opp, men det betyr ikke at det er noe mer greit. Det er nemlig seksuell trakassering når du presser ditt underliv uønsket på noen, og det er ikke greit.

Vi trenger flere gentlemen, som setter pris på, ser og tar vare på damene på den måten de fortjener. Det er i alle fall ingen som vil hilse på penisen din før de har hilst på deg. Kortene våre skal ikke blandes til tross for at vi ønsker å være likestilt. Vi må fortsette å være menn til tross for at kvinner burde stilles likt som oss i arbeid. Det kan hvert fall ikke gå på bekostning av gentlemankulturen.

Jeg vet ikke om du søker oppmerksomhet eller aksept, eller om du kun er pervers. I utgangspunktet spiller det egentlig ingen rolle, for det er faktisk den lille jenta mi det er snakk om.

Innlegget ble først publisert på Martine Halvorsens egen blogg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling