Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Kjære Erna. Hvorfor tar du ikke ansvar for det netthatet dine egne avler?

Troverdigheten til ditt strategidokument er ikke akkurat overveldende, kan du si.

Skjermdump fra Facebook-siden til fiskeriminister Per Sandberg, der han deler innlegget til Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. 
Skjermdump fra Facebook-siden til fiskeriminister Per Sandberg, der han deler innlegget til Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.  Vis mer
Debattinnlegg

Hei Erna! Ser du i dag lanserer strategi mot hatefulle ytringer sammen med et knippe utvalgte regjeringskolleger. Fett! Og vet du hva? Det hadde vært enda fetere om du tok deg tid til en titt på kommentarfeltet til dine ministre Sylvi Listhaug og Per Sandberg.

Se på ministrenes ordvalg når de uttaler seg om fenomener et demokrati (og en minister) med respekt for seg selv burde være stolt av, som for eksempel journalistisk handverk.

Du har for tiden ministre i din regjering som bruker alle tenkelige virkemidler for å fyre opp under hatske, menneskefiendtlige og antidemokratiske holdninger på sosiale medier. De går amok på tastaturet i sin iver etter å få den ukjente størrelsen «folk flest» til å gjøre likeså. Det handler alltid om den forhatte landssvikergruppen «venstresosialister» (forøvrig en pleonasme) generelt.

Maria Lundberg er forsker, forfatter og samfunnsdebattant. 
Maria Lundberg er forsker, forfatter og samfunnsdebattant.  Vis mer

For øyeblikket er hatkampanjen rettet mot journalist og kommentator Hege Ulstein i Dagsavisen spesielt. Denne hatkampanjen i regi av din minister Listhaug har fått pågå et godt stykke tid, uten at du ser ut til å finne det viktig å ta stilling. Du sitter taust og bifaller dermed statsrådenes gjødsling av hatsk gørr rettet mot enkeltpersoner på sosiale medier.

Du lanserer likefullt et strategidokument om bekjemping av hat på nett mens dine ivrige inkubatorer for nettopp dette hatet i din egen regjering holder på i fri dressur.

Jeg synes ikke det virker særlig tillitsvekkende. Troverdigheten til ditt strategidokument er ikke akkurat overveldende, kan du si. Litt rart at du liksom ikke skjønner at høyrehånda og venstrehånda i en regjering ikke kan skrive vidt motstridende ting.

Så du burde ta en titt på hva de driver med, FrP-ministrene dine, invitere dem til en gjennomgang av strategien din og forklare sammenhengen mellom teori og praksis. Det hadde vært fett! Både med tanke på netthatet mot en navngitt enkeltperson som de nå inkuberer for full maskin, samt med tanke på min og folk flest sin respekt for og tillit til deg som statsminister.

En regjering er ikke mer troverdig enn sitt minst troverdige regjeringsmedlem. Stategien din blir bare en sørgelig skinnmanøver. Hvorfor tar du ikke ansvar for det netthatet dine egne avler? Det et problem.

Og for å si det sånn; du har et enda større problem når du som landets statsminister ikke ser ut til å skjønne hva du og dine ministre faktisk driver med. #ikkeminstatsminister

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling