DEBATT

Debatt: Borgerlig regjering

Kjære Erna, nå orker jeg ikke mer

Jeg skammer meg over at jeg stemte på Høyre.

KAN IKKE FORSVARES LENGER: Jeg har forsvart deg mange ganger, men det er først nå jeg har stilt meg selv spørsmålet: til hvilken pris? skriver Karoline Bruteig Henriksen. Foto: privat
KAN IKKE FORSVARES LENGER: Jeg har forsvart deg mange ganger, men det er først nå jeg har stilt meg selv spørsmålet: til hvilken pris? skriver Karoline Bruteig Henriksen. Foto: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg har funnet meg i mye i løpet av de siste fem årene. Dette fordi jeg, som deg, har hatt troen på et borgerlig regjeringssamarbeid. Jeg har hatt troen på at vi har hatt godt av et skifte, og at dette samarbeidet vil komme både individet og samfunnet til gode.

Jeg har tålt utspill og idiotiske debatter om taxfreekvoter og fartsgrenser, fordi jeg har latt meg overbevise av din tro på at man er nødt å inngå kompromisser for å få gjennomslag for egen politikk. Jeg har tenkt at ved å være tålmodig og svelge noen kameler, så vil det lønne seg i lengden.

Derfor har jeg forsvart deg. Jeg forsvarte deg da du strammet inn på asyl- og innvandringspolitikken. Jeg forsvarte deg da du gjorde det lettere å ansette midlertidig. Jeg forsvarte deg utrolig nok også da du kom altfor sent på banen i håndteringen av Sylvi Listhaug.

Jeg har forsvart deg mange ganger, men det er først nå jeg har stilt meg selv spørsmålet: til hvilken pris? Det er nå jeg ser hva du faktisk er villig til å ofre for å beholde makten, og er nødt å vurdere om jeg klarer å forsvare deg mer. For det du velger å ofre viser seg å være meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer