DEBATT

Trumps internering av immigrantbarn:

Kjære Erna, Norge kan ikke stå og se på at dette skjer. Venner lar ikke venner sette barn i bur.

Barn i bur.

- PAPPA!: På seks uker skal så mange som 2000 barn ha blitt skilt fra foreldrene sine på grensen til USA. En menneskerettighetsadvokat bestemte seg for å offentliggjøre dette lydopptaket, etter å ha hørt hvordan barna blir behandla. Video: NTB ScanpixVis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I en lagerbygning sitter hundrevis av barn innesperret, mange bak nettinggjerder, noen kun ett eller to år gamle. Barn gråter og roper på mamma og pappa, mens de ansatte har fått beskjed om ikke å trøste barna.

Nei, det er ikke starten på en dystopisk framtidsroman. Det er øyenvitneskildringer, fra folk som de siste ukene skal ha besøkt interneringsleirene for barn ved den meksikanske grensen i Texas.

Det disse vitnesbyrdene avslører, må bli stoppet. Det må også den norske regjeringen bidra til. Nå må statsminister Erna Solberg si klart fra til Trump.

Mens bildene fra USA vekker oppsikt både i og utenfor landet, er jeg her på komitéreise med utenrikskomiteen på Stortinget. Det er vanskelig å forstå at det samme landet som tar imot oss på en så vennlig og åpen måte, også er landet til Donald Trump, og at på samme kontinent som jeg befinner meg, blir barn nå tatt fra foreldrene sine og satt i interneringsleirer.

Ett barnebilde har blitt ikonisk over natten. En toåring gråter fortvilet og strekker armene opp mot mammaen sin. Moren måtte sette ned barnet mens hun ble kroppsvisitert av amerikanske grensevakter. Fotografen sier at idet han tok bildet, forsto han noe moren ennå ikke visste: At hun og barnet sannsynligvis ville bli tatt fra henne kort tid etterpå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer