DEBATT

Kjære Erna Solberg - jeg ber deg om å bruke din makt til å hente Leila Bayat hjem til Norge

Det er noe som er feil med et system som med letthet sender en uskyldig kvinne tilbake til et land der hun venter 80 piskeslag.

SYSTEMET SVIKTER: Det er noe som er feil med et system som med letthet sender en uskyldig kvinne tilbake til et land der hun venter 80 piskeslag for å ha drukket en øl, mens det samme systemet har brukt mange år på å ikke klare og sende ut en ekstrem mulla som åpent truer det norske samfunnet, skriver Kaltham Alexander Lie. FOTO: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SYSTEMET SVIKTER: Det er noe som er feil med et system som med letthet sender en uskyldig kvinne tilbake til et land der hun venter 80 piskeslag for å ha drukket en øl, mens det samme systemet har brukt mange år på å ikke klare og sende ut en ekstrem mulla som åpent truer det norske samfunnet, skriver Kaltham Alexander Lie. FOTO: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Norske politikere og rettsvesenet har gjennom mange år sørget for at mulla Krekars rettigheter ikke trues. Man vil ikke sette hans liv i fare ved å sende ham tilbake til et land hvor han risikerer å bli henrettet. Dette gjør man selv om mullaen åpent skjeller ut Norge og kritiserer de vestlige verdier som beskytter ham.

Jeg ser for meg at mullaen har et speil på veggen der han hver morgen steller sitt skjegg og gråhvite hår, mens han smiler. Bokhylla hans er fulle av koraner, og han resiterer Allahs 99 hellige navn både til morgen og kvelds. Han ber i fred, feirer Eid i fred, og faster hele Ramadan-måneden i fred.

Mulla Krekar kan kose seg, og glede seg over at jihadismen i Islams og Allahs navn toger frem. Han kan støtte opp under terrorister, mens han selv sitter et trygt sted hvor han har sikret seg ly. Mullaen er jo fengslet hos de vantro, og i hans verden er vel det en stor seier som gir ham status som martyr. Hans venner venter på ham utenfor paradisets dører, der hans Allah står klar til å hedre ham for hans heroiske kamp.

Den jihad mulla Krekar bekjenner seg til, handler ikke bare om å bekjempe og drepe vantro i Allahs og Islams navn. Jihadismen handler også om de strenge sharialover som rammer alle hardt, og i særdeleshet kvinner. Det å fremme bruk av kvinneundertrykkende plagg, som nikab, er jihad. At kvinner med heldekkende klær presser seg til å skulle bade i basseng der man vanligvis bruker bikini, er jihad. Jihadismens metoder er mange. Hvis mullaen ikke får halalkjøtt eller halalegg, kan han gjøre opprør mot «urettferdigheten» og «rasismen» som han lider. Og samtidig samle poeng hos sine venner og hos sin gud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer