DEBATT

Kjære foreldre og foresatte – hvor er din ungdom i kveld?

Var dere våkne for å ta imot dem?

PASS PÅ: Ta hånd om ungdommen som er ute og fester i natt, sier Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon. Illustrasjonsfoto: goldenjack / Shutterstock / NTB scanpix
PASS PÅ: Ta hånd om ungdommen som er ute og fester i natt, sier Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon. Illustrasjonsfoto: goldenjack / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Hver helg ser vi ungdom på vei hjem fra fest nattetid. I natt så vi blant annet et 20-talls ungdommer i alderen 16–17 år på vei fra fest i totiden. Stemningen virket god, ingen var overstadig beruset og det virket som disse ungdommene fint ville klare å komme seg hjem på egen hånd. Vi på patrulje så ingen grunn til å gripe inn. Men vi på ungdomsavsnittet undrer oss; Vet dere foreldre at ungdommen deres er beruset ute klokka to natt til lørdag? Og om det var avtalen at de skulle hjem klokka to, var dere våkne for å ta imot dem?

Vi vet at det kan være krevende å være foreldre til ungdommer. Ungdommen ønsker å rive seg løs fra deres varme armer og utforske verden på egen hånd. Som foreldre kan det være vanskelig å sette riktige grenser, men som foreldre er det viktig å ikke svikte ungdommen i denne løsrivelsesfasen. Dere er nødt til å slippe litt opp, men samtidig er det viktig at ungdommen vet at dere er en livbøye de kan klamre seg til om det blir for tøft der ute. Vær tilgjengelig for ungdommen. Selv om klokka er tre når ungdommen trenger deres hjelp. Vær klar til å rykke ut! Selv om dere tror at ungdommen sover hos en venn, så må dere være klare. Og vær så snill, IKKE sett telefonen på lydløs når dere legger dere. Ikke vær den forelderen som våkner til 100 ubesvarte anrop fra ungdommen din og politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer