DEBATT

Kjære foreldre!

På vegne av alle ansatte i osloskolen: Vi er utrolig stolte av barna deres!

USIKKERHET: Ungene og ungdommene våre har brått fått kastet om på hverdagen sin. De voksne som pleier å love at alt blir bra, er usikre og redde for utviklingen selv, skriver skolesjef Marte Gerhardsen. Foto: Utdanningsetaten
USIKKERHET: Ungene og ungdommene våre har brått fått kastet om på hverdagen sin. De voksne som pleier å love at alt blir bra, er usikre og redde for utviklingen selv, skriver skolesjef Marte Gerhardsen. Foto: Utdanningsetaten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Ungene og ungdommene våre har brått fått kastet om på hverdagen sin. De voksne som pleier å love at alt blir bra, er usikre og redde for utviklingen selv. Nå trenger vi godt samarbeid mellom hjem og skole for å få elevene og barna våre gjennom disse ukene på en best mulig måte.

På vegne av alle ansatte i Osloskolen vil jeg si at vi er utrolig stolte av barna deres! De er noen av de som blir hardest berørt av koronakrisen, og de viser i denne situasjonen hvor fine og ansvarsfulle de er når de settes på prøve. Lærere forteller meg om elever som nikker alvorlig når vi sender dem hjem med oppgaven at de skal holde roen, også for mamma og pappa som ikke har vært med på noe lignende før. Som forstår at vi skal være solidariske og ikke tenke på hva "jeg" vil, men hva "vi" trenger. Elever som synes det er kjedelig med bursdagen som ikke ble feiret, men skjønner at bestemoren som klassekameraten er bekymret for er viktigere.

I begynnelsen av forrige uke var livene deres fortsatt fylt av skole, lek og venner. De aller fleste barn opplevde at de voksne i livet deres, både foreldre og lærere hadde oversikt og gode svar på det meste. Nå er situasjonen en helt annen. Landet vårt har ikke siden andre verdenskrig stått overfor en så alvorlig prøvelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer