DEBATT

Debatt: Politihøgskolen

Kjære framtidige politikollega

Denne er til deg som vil bli politi. Fra to som er politi.

HØGSKOLE: Vi syns det er greit å nevne et par ting nå, før du søker. Så får vi håpe og tro at regjeringen, som har bestemt alt dette, har en genial plan i bakhånd, skriver innsenderne. Bilde fra en diplomutdeling til avgangsstudentene ved Politihøgskolen i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
HØGSKOLE: Vi syns det er greit å nevne et par ting nå, før du søker. Så får vi håpe og tro at regjeringen, som har bestemt alt dette, har en genial plan i bakhånd, skriver innsenderne. Bilde fra en diplomutdeling til avgangsstudentene ved Politihøgskolen i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kanskje har du drømt om å bli politi siden du var liten. Kanskje har drømmen styrt dine valg fram til i dag. Det er topp, velkommen skal du være! Men før du søker er det et par ting du bør vite.

Dersom regjeringens forslag til statsbudsjett vedtas, vil du konkurrere mot 4100 andre om en av bare 400 studieplasser, mot 720 for kort tid siden. 53 prosent av søkerne har Oslo som sitt førstevalg (26 prosent Stavern, 21 prosent Bodø). Det vil bare være rundt 88 studieplasser igjen i Oslo. 88 studenter. Det tilsvarer fire klasser, og ikke 17 som det har vært. Boltreplassen i Oslo blir enorm. For en luksus!

Reduksjon i studenttallet betyr færre ansatte. Kanskje Politihøgskolen må kvitte seg med 70 prosent ansatte med lærer- og forskerkompetanse. Nå tror du kanskje at vi tenker på vår egen usikre jobbframtid, men dette handler om noe mye større og viktigere.

Politihøgskolen har vært høgskole i 27 år, og akkreditert siden 2006. Utdannelse ved en akkreditert høgskole kvalifiserer til bachelorgrad, som igjen kvalifiserer til videre studier innen høyere utdanning. For å ha akkreditering kreves blant annet et minimum antall ansatte med forskerkompetanse, og robuste fagmiljø. Med regjeringens forslag står vi i fare for å ikke oppfylle kravene, og miste akkrediteringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer